Бен Ладен: войник оспорва официалната версия!

Член на Тюлените написа книга за смъртта на Осама

Войник от специалните части, участвал в операцията по залавянето на Бен Ладен оспорва в книга официалната версия за смъртта на терориста.

Член на Тюлените, който участвал в операцията, при която Бен Ладен бил убит описва в книга със заглавие „No easy day“, подробностите, дадени от американските власти. Нападението, предшествало смъртта на шефа на Ал-Кайда станало през май 2011.

По това време от кабинета на Обама дали информация, че Бен Ладен бил въоръжен, но после признали, че той не е носел оръжие. Марк Боуен, под който псевдоним пише войникът, се връща на официалната версия, но с малко по-различни детайли.

Първо, Бен Ладен не бил убит в стаята си. Войникът пише, че се изкачил на стълби зад свой колега, когато на около пет крачки от парапета чул изстрели със заглушител. Неговият партньор стрелял. Марк не знаел къде се намира и дали куршумите са оцелили врага, а човекът, който си подал главата през рамката изчезнал в тъмната стая.

Books-Bin Laden Raid

След като влязъл в стаята, Марк Боуен видял кръв и мозъчна материя около главата на Бен Ладен. Трупът му треперел все още. След това Оуен и друг войник насочили мерниците към гърдите му и го простреляли още няколко пъти. Книгата, чиято дата на издаване ще е на 4 септември, вместо на 11, създава полемика, въпреки че Пентагонът и ЦРУ, които са получили копие отказват коментар.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/bQaZr7b6OBk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *