Белгиецът от “Армията” Александру Пакурар: В ЦСКА ме лъгаха 3 месеца с парите!

Александру Пакурар

  Три месеца лъгане за значителна сума пари е причината румънският футболист Александру Пакурар да напусне ЦСКА. Това разказа самият той пред журналисти. Защитникът си стегна куфарите в края на миналата седмица и се прибра отвъд Дунав. Не стига, че чакал заплата с месеци, а на всичкото отгоре го прецакали с трансферната сума.

„Напуснах ЦСКА само и единствено по финансови причини. Отношението на ръководството не приляга на такъв голям отбор като ЦСКА. Получих само празни обещания! Подписах с ЦСКА на 15 юли. Трябваше да взема определена сума, фиксирана в договора ми. Срокът за плащане беше между 1 и 5 август. Първо казаха, че ще платят на 5-и. Изчаках. Мина обаче целият август, мина септември, стана октомври. Тогава адвокатът ми изпрати известие до клуба, че ако забавянето продължава, ще пуснем жалба до ФИФА. Те помолиха да изчакам до 1 ноември“, разказа Пакурар.

Въпреки отсрочката, от ЦСКА пак не платили. „Споделих проблема с треньора Стойчо Младенов, той обеща да говори с президента. Не последва нищо обаче. Адвокатът ми изпрати ново известие до ЦСКА. Казаха да изчакам до 8 ноември. Изчаках – никаква реакция. Реших да остана още една седмица, тъй като не исках нещата да се развиват по такъв начин. Но на 15 ноември вече бях наясно, че няма никакъв шанс и на никого не му пука за мен. Тогава реших да си тръгна и да подам жалба вьв ФИФА“, обясни Пакурар.

30-годишният халф, който има зад гърба си над 200 мача в румънската първа лига, твърди, че е бил излъган не само за парите. От клуба му обещали автомобил, както и покриване на наема за жилището. „Този наем обаче 4 месеца го плащах от собствения си джоб. На тренировки ходех с такси, което отново беше за моя сметка. Случвало се е да си плащам по 20 евро на ден твърди румънецът.

Той добавя, че е потресен от нивото на организацията в ЦСКА. „Аз съм играл в големи отбори в Румъния и знам за какво става въпрос. Когато дойдох в ЦСКА, очаквах да видя един наистина голям отбор. Но в ЦСКА са големи само изискванията към футболистите! Те трябва да печелят всеки мач, да се борят за титлата, за купата… Когато обаче стане въпрос за пари, ръководството не е в състояние да даде заплатите. Смело мога да кажа, че като организация ЦСКА е на нивото на трета дивизия в Румъния“.

Пакурар добавя, че заради опита да си получи договорената сума са го залостили на пейката. След като адвокатът ми изпратил известието, че имат намерение да подадат жалба, почнали да се случват странни неща. В следващия мач бил титуляр, но треньорът го извадил още в 30-ата минута.

„Такова нещо не беше ми се случвало в цялата ми кариера. Убеден съм, че е свързано с известието от моя адвокат. След това бях оставен извън състава“, призна още румънецът.

Бившите му работодатели пък се канят да го уволнят дисциплинарно. Пакурар обаче опонира, че е предупредил клуба по каналния ред за нарушаването на договора. „Нека да не прехвърлят вината към мен. Адвокатът ми официално ги извести няколко пъти, че контрактът ми ще бъде прекратен, ако не ми се плати“, заяви защитникът.

Случаят с Пакурар много напомня напускането на други двама румънци през 2010 г. По същите причини от „Армията“ избягаха треньорът Йоан Андоне и нападателят Даниел Панку.

„Аз не знам точните причини да напуснат, факт е обаче, че Андоне е голям треньор, сега например вкара ЧФР „Клуж“ в Шампионската лига. След ЦСКА Панку се върна в „Рапид“ и там беше голмайстор и основна фигура. Така, че едва ли не са били подходящи за ЦСКА. Ако оттук нататък някой румънец реши да дойде в ЦСКА, това ще си е негов проблем. Но ако моето мнение бъде поискано, ще бъда напълно откровен. Според мен не си заслужава и само може да загуби“, завърши излъганият румънец.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *