Бг. берач на боровинки в Швеция си нарязал ръцете, за да се прибере!

боровинки

Според неговите думи, човекът бил принуден да си нареже ръката нарочно, за да го пуснат да се прибере в родината. Това разказва двадесет и девет годишният Любен Манчев от село Хърлец, Козлодуйско. Любен е един от стотиците наши сънародници, заминали да берат „зелени“ боровинки в Швеция.

Но за съжаление на нашенците, условията на работа се оказали робски. Прибирането в България, обаче не бе съвсем без проблеми за трима берачи на боровинки. Те бяха закопчани от ченгетата още на границата, защото срещу тях се водели досъдебни производства. Според свидетелствата на пишман гастарбайтерите, в зловещата шведска гора живеят поне още хиляда души. Болшинството от тях били роми. На повечето хора документите им били прибрани и те не могат да се

берачи на боровинки

върнат в България. Голяма част от гастарбайтерите заминали за Швеция още в началото на юли, излъгани от думите на босовете, че щели да се устроят на добре платена работа. Но разочарованието дошло още при пристигането им. В началото се разбрало, че няма работа, тъй като боровинките били зелени. Освен това хората били настанени по палатки. За броени дни българите останали без пари и започнали да се изхранват от боклуците по контейнерите. Тези, които искали да се върнат в България не успели да си получат документите, тъй като босовете им прибрали личните карти и им искали пари да си платят отиването до Швеция.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/bSXN13W3oBY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *