Бащата на прегазената Марина е ужасяващ канибал убил зверски собствената си майка

Марина в прегръдките на баща си Марин Ташков

  Eгоистичен нехранимайко – детеубиец, алчен тарикат, нагъл гуляйджия, безскрупулен сметкаджия, решил да печели от трагедията на щерка си – това е само малка част от списъка с обвинения, стоварили се върху Марин Ташков, баща на 8-годишната Марина.

Преди седмица детето му бе прегазено на пешеходна пътека посред бял ден в центъра на София. Тогава Марина се отскубна от дядо си и пробва да пресече пътното платно на централния столичен булевард „Г. М. Димитров“, но попадна под гумите на Форд, управляван от 28-годишния Йордан Стойчев.

Второкласничката бе приета в “Пирогов“ полумъртва – с три счупвания в основата на черепа, куп съсиреци и кръвоизлив в мозъчния ствол, плюс натрошени крайници.

Жестоката трагедия с малката Марина роди герой – капитанът от българската армия Виктор Якимов, който единствен се притече на помощ на 8-годишното дете. Агонизиращата Мерина бе изоставена от дядо си, който според очевидци въобще не се притекъл на помощ на внучето, вероятно изпаднал в шоково състояние от злокобната кървава гледка. Впоследствие се оказа, че родителите на детето са прехвърлили на немощния старец грижите за момичето. Вместо да заведа щерка си на художествена гимнастика, татко й Марин предпочел да гледа с приятели мача „Литекс“ – „Левски“. Бащата научил за трагедията с дъщеря си от свой познат. Смущаващото в историята бе обстоятелството, че нито майката, нито дядото на малката Марина са сметнали за необходимо да информират 52-годишния баща.

Марин Ташков влезе в ролята си на татко твърде късно – когато щерка му вече бе настанена по спешност в „Пирогов“. Родителят прояви зашеметяваща медийна активност, закани се да съди виновните за гаснещото си дете, но така и не благодари на спасителя на Марина. Направи го едва след като капитан Якимов бе провъзгласен за герой, а лекарите от Бърза помощ бяха сатанизирани заради бавната си реакция.

Марина

  Животът на Марина висеше на косъм цели пет дни – едва в сряда сутринта лекарите дадоха надежда, че малката ще живее. Вестта за възкръсването на 8-годишната принцеса идва като щастлив финал в кървав трилър за баща й. Защото таткото на оцелялото в транспортното бедствие момиченце крие далеч по-ужасяващи семейни трагедии.

Марин Ташков, бащата на гаснещата Марина, е прекарал цели 27 месеца в килия на следствения арест като основен заподозрян за зловещото убийство на собствената си майка Магдалена, установи разследване.

Бабата на спасената Марина е ликвидирана брутално много години преди внучката й да се роди. На 27 декември 1995 г. Магдалена Ташкова е открита заклана в апартамента си в София сращу хотел “Плиска“ на Цариградско шосе. Трупът на Магдалена е почти разчленен – тялото е прободено с нож 17 пъти, като повечето от раните са дълбоки над 15 сантиметра. В първите дни след зверското престъпление в медиите е публикувана информация, че Магдалена е обезглавена ритуално.

Най-ужасяващата публикация, отразяваща смъртта на 58-годишната инженерка гласи, че главата и е открита в тенджера – извергът убиец я обезглавил, след което пробвал да свари жертвата.

Статията предизвиква лавина от зловещи слухове, че в София върлува канибал. Масовата истерия принуждава МВР официално да опровергае слуха чрез частично разсекретяване на разследването за зловещото убийство на Магдалена Ташева.

„Жертвата – уважаван инженер, е убита от нож, но смъртта й е настъпила още след първите удари с хладното оръжие. Прободните рани са общо 15, но трупът не е разчленен“, гласи съобщението на съдебния лекар, констатирал смъртта на Магдалена.

Зверското убийство и до ден днешен не е разкрито.

Марин Ташков

На 6 май 1997 г. обаче бащата на сгазената Марина – Марин Ташков, е арестуван като заподозрян за клането над родителката си. До задържането му се стига след сигнал от жена му Виолета. Месец по-рано съпругата на Марин Ташков се явява доброволно в следствието и разказва потресаваща история – как мъжът й е разказал с подробности, че е ликвидирал майка си. Марин признал всичко на жена си Виолета през април 1997 г. 

Потресената от разказа за убийството съпруга споделила зловещата история със своята приятелка Марчева, както и със семеен приятел с фамилия Цеков. Впоследствие и двамата свидетели признават пред криминалистите, че действително са узнали от Виолета за страшното престъпление на Марин. Таткото на сгазената 8-го-дишна Марина е държан в килията на следствения арест цели 27 месеца, преди да бъде оправдан, че е заклал и разфасовал майка си.

Убийството на инженер Магдалена Ташкова и до днес не е разкрито, но разследването срещу сина й е подкрепено от показанията на баща му Любомир Ташков. Дядото на малката Марина също е категоричен пред криминалистите, че синът е убиецът.

Важно уточнение – години по-рано родителите на Марин Ташков се развеждат. Синът е скаран както с баща си Любомир, така и с майка си Магдалена, за чието брутално клане впоследствие е обвинен. Вероятната причина за конфликта във фамилия Ташкови е разводът на Марин – той изоставя първата си съпруга, от която има син, и се жени за Виолета, която по-късно свидетелства срещу него.

В деня на убийството на Магдалена – 27 декември 1995 г., Марин Ташков обядва в дома на майка си заедно със своя баща. По-късно в същия ден Магдалена е открита зверски заклана в кухнята на апартамента си, като сигналът е подаден от мъжа й. Първоначално ченгетата приемат версията, че инженер Магдалена Ташкова е заклана от двама неизвестни, преди да се стигне до признанията на втората жена на Марин.

  След жестоки съдебни перипетии таткото на 8-годишната Марина е оправдан като извършител на убийството на майка си. Самият Марин Ташков твърди пред съда, че майка му е убита от баща му или от друг член на семейството заради наследство – Магдалена имала няколко имота в центъра на София.

Неразкритото и до днес жестоко убийство на бабата на Марина обаче не е единствената смърт, която витае около Марин Ташков.

52-годишният татко на Марина погребва и доведения си син, който се самоубива пред очите му. Момчето е от първия брак на втората му жена Виолета.

Доведеният син на Марин скача от 10-ия етаж, в средата на 1998-а. Познати на Ташков твърдят, че именно мистериозната смърт на 17-годишния младеж предизвикват търканията му с втората съпруга Виолета.

Марин Ташков се развежда за втори път, докато е в ареста като обвиняем за клането над майка си. И до днес е неясна съдбата на бившите жени на бащата на сгазената 8-годишна Марина. Със сигурност блъснатото на пешеходна пътека дете е от трета жена.

Коя е майката на Марина, засега остава загадка – ясно е само, че и тя е напуснала 52-годишния “любящ“ съпруг и татко Марин Ташков. Известно е и друго – че момиченцето е блъснато на пешеходна пътека в момент, в който е поверено на грижите на дядо си по майчина линия. Дядото Христо Хинев очевидно е в ледени отношения със своя зет, тъй като не го информира, че детето бере душа след кървава катастрофа.

Иначе Марин Ташков е любител на нощните гуляи и безразборните сексуални връзки. Това свидетелстват и снимките му със знайни и незнайни мадами в София.

“Този човек сякаш е прокълнат! Страхувам се от него – не е добре психически и привлича нещастието върху себе си“, кръстят се съседите му.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Бащата на прегазената Марина е ужасяващ канибал убил зверски собствената си майка"

  1. Касандра   03.11.2012 at 14:46

    „Неизвестната“ майка на Марина е напуснала „любящия“ съпруг и татко, когато разбрала, че той има връзка с непълнолетната й дъщеря. Факт, който самият Марин не крие, а дори има издадена книга с подробен разказ за съвместния им живот.

    Отговор
  2. fhgfh   29.01.2015 at 0:08

    На никой човек да не се случи да пострада от такива неща!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *