Ахмед Доган поръчал срамния доклад за Левски и Ботев!

Ахмед Доган

  Поръчката за скандалния доклад на Комисията за защита от дискриминация е от висшите етажи на Движението за права и свободи, научихме от високопоставени държавни чиновници.

Миналата седмица се появи докладът на експертната група, сформирана по времето на стария председател на комисията Кемал Еюп. Той е на ръководен пост в партията на Доган. Повечето от 17-те анализатори са пряко и косвено свързани с ДПС, установи проверка. Скандалните анализи са след изследване на учебници и допитване до ученици и учители. Озаглавен „Стереотипи и предразсъдъци в учебници, учебни помагала и образователни програми в образованието“, докладът предлага цензура на текстове, които засягат Апостола на свободата Васил Левски, поета революционер Христо Ботев и патриарха на българската литература Иван Вазов. Препоръките в доклада са и да се внимава с отношението към турците.

Левски да се третира като нарушител на законите на Османската империя и други подобни безумия.

Мукаддес Налбант

„Знам, че поръчката за изводите от доклада е от ДПС. Те са назначили Кемал Еюп в комисията, а повечето от експертите, поканени да работят за това изследване, са свързани с ДПС. Целта е била да се създаде напрежение в обществото на етническа основа и да избухне скандал. Всичко това съвпада във времето с обиколка на политици от ДПС из страната за мюсюлманския празник Рамазан и безплатните обеди, които дават за избирателите си. С изводите от доклада са искали да им кажат – ето, българите ви мразят, само ние можем да ви защитим“, разказва служител от Комисията за защита от дискриминация, пожелал анонимност. Той твърди, че заверата, поръчана от ДПС, е станала с мълчаливото съгласие на хората от ГЕРБ в новия състав на комисията. Според него така печелят и двете партии. Едните сплотяват електората си, който в последно време е разколебан, а управляващите се изживяват като хората, които са защитили Левски и Ботев.

Бившата заместник-министърка на образованието Мукаддес Налбант е била водеща фигура в изпълнението на поръчката от ДПС.

Кемал Еюп

Тя е един от експертите, които са поканени за изследването без конкурс, и е взела тлъста сума за това. В средите на ДПС за никого не е тайна, че Налбант и мъжът й Аляетдин са едни от най-близките хора на Доган. Дори синът на лидера на ДПС е бил гадже с дъщерята на семейство Налбант.

Името на Мукаддес Налбант е свързвано и със скандално лобиране за едно от издателствата, печатащи учебници по времето на тройната коалиция.

Друга водеща фигура в изпълнението на поръчката е самият Кемал Еюп, който на всичкото отгоре е взел и 5 хиляди лева като ръководител на екипа на скандалната комисия. Той е бивш депутат от ДПС, в ръководството на партията е, а също така е бил и агент на ДС, както Ахмед Доган и повечето шефове на ДПС.

Третата фигура, която има съществена роля за изпълнението на поръчката, е Лало Каменов – бивш зам.-кмет на Лом и бивш зам.-председател на Комисията за защита от дискриминация. Той се прочу, след като баща му Паци Каменов бе съден за секс с малолетни момиченца и получи присъда от 3 години за това.

Освен, че са постигнали целта си да разбунят обществените духове и да нагнетят етническото напрежение, хората от ДПС в комисията са взели и пари от Европейския съюз за безумното си изследване.

Засега никой не казва колко са средствата, но по информация числото е шестцифрено. Парите са усвоени до стотинка, а проектът е струвал не повече от една четвърт от цялата сума.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Ахмед Доган поръчал срамния доклад за Левски и Ботев!"

  1. Уѝѝли   05.12.2013 at 20:47

    Смърт!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *