Атентаторът на Ахмед Доган – Октай инквизирал дилъри на дрога!

Октай Енимехмедов

  Октай Енимехмедов, които пробва да убие лидера на ДПС Ахмед Доган, е бил част от наказателна бригада на столичния наркобос Христо Ширев, инквизирала конкурентни дилъри на кокаин в София. Дни след като 25-годишният боксьор от Бургас се провал в опита си да екзекутира зрелищно Доган, полицаи ударно разпитват криминалния контингент от пласьори на наркотици в София и по морето с надеждата да съберат подробна информация за Енимехмедов.

Сред разпитаните от ченгетата е столичният наркобос Христо Ширев, който признал, че се познава с Октай, но отрекъл категорично атентаторът на Доган да е работил за него. „Знаем се от спортната зала, тренирали сме заедно бокс преди време“, лаконичен бил Христо Ширев за взаимоотношенията си с Октай Енимехмедов.

Други източници на МВР от столичния ъндърграунд обаче посочили нападателя на Доган като част от наказателна бригада, оглавявана от Гочо Карагочев – Гочо Бургаския, някогашен приближен до Митьо Очите. Миналото лято Гочо Бургаския бе арестуван от ГДБОП в операция „Чук“ и посочен като един от „лейтенантите“ на столичния наркобос Стефан Бонев – Сако. Според разказите на „независими“ продавачи на дрога бандата на Гочо била съставена от петима-шестима здравеняци, единият от които поразително приличал на Октай Енимехмедов.

Христо Ширев - Боксьора

Биячите на Сако пребивали жертвите си с метални тръби, понякога ръгали дилърите на дрога с ножове в краката и в ръцете, но така, че да не умрат жертвите им от загуба на кръв.

„Сведенията за Октай, които постъпиха от информаторите ни в ъндър-граунда, са противоречиви – едни го сочат за съратник на Христо Ширев, други – за бияч на Сако, трети го свързват с Mapто Лудия, а някои и с Христо Байков. Това ни дава основание да мислим, че Октай е бил платен побойник на повикване и не бил ангажиран постоянжо с конкретен гангстерски бос”, предполагат ченгетата.

Спецполицаи разкриват, че преди 2 години Октай Енимехмедов бил регистриран при проверка на автомобил, ползван от хора на Христо Банков.

При инспекция на антимафиоти на съмнителни возила, паркирани пред заведението „Ла Кубанита“ в столичния квартал „Борово“, документите на Октай също били проверени. Така атентаторът на Доган попаднал в картотеката на МВР като един от криминално проявените мъже, работещи за Христо Байков.

Любопитен детайл е, че четиримата гангстери, сочени за работодатели на Октай Енимехмедов – Сако, Марто Лудия, Христо Ширев и Христо Байков, бяха неутрализирани от полицията в периода между есента на 2010 и лятото на 2012-а. 25-годишният Октай обаче никога не е бил задържан като член на наркобанда, макар срещу него да се водят няколко съдебни дела за хулиганство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *