Арестуват Стоичков в Чикаго за нападението над бг. журналиста!

Христо Стоичков

  Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков е посегнал на журналист в Чикаго. Инцидентът се е случил на тържеството по повод 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб „Чикаго Файър“ в Историческия музей в града. Камата нападнал главния редактор и издател на местния вестник „България Сега“ Светлозар Момчилов. Той искал да вземе интервю от него, но вместо това получил кроше в челюста. След това охраната бързо го извела, за да не проваля тържеството. Жертвата разказва, че голмайсторът на САЩ’94 дори го заплашил да не говори за случилото се иначе ще му „отреже главата“.

Светлозар Момчилов

Стоичков давал интервю за известна мексиканска телевизия и после се върнал на масата си. Момчилов отишъл при него и го помолил да каже няколко думи и за „България Сега“. Камата се държал изключително грубо със сънародника си и категорично му отказал с мотива, че му е непознат. Тогава българският журналист му заявил, че ще отрази отказа му във вестника и се върнал на своята маса. Това изнервило легендарната осмица, който дотичал до главния редактор и го задърпал за ревера. Изкарал го навън, за да не гледат останалите сеира, и неочаквано го ударил в челюста. Тогава охраната се намесила и спряла свадата. Светльо трябвало да си вземе статива и камерата и дотичал до сепарето. Точно в този момент Стоичков се приближил до него и го заплашил „Ако напишеш нещо във вестника, ще ти отхвръкне главата“.

Първоначално Момчилов изпаднал в шок и не знаел какво да направи. Потеглил към дома си, където се успокоил и се обадил в полицията. От местното управление му заявили, че трябва да подаде жалба срещу „побойника“.

Оплакването срещу Стоичков е внесено и заверено под № hv510267 в чикагската полиция. С такава информация излезе дежурният офицер г-жа Кубиерт от Първо районно полицейско управление в Чикаго. Простъпката е описана като battery т.е „телесна повреда“. Ицо не е дипломатическо лице и спокойно може да бъде арестуван за деянието си. Всичко обаче е в ръцете на главния редактор и най-вече на присъстващите на тържеството. Ако те дадат показания в полза на Момчилов, щатските закони позволяват задържане. Сега обаче, по всяка вероятност, Камата ще може да напусне страната, тъй като престъплението не е тежко криминално.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *