Арестувания с подкуп депутат Димитър Аврамов, заплашил, че ако бъде съден и ГЕРБ ще потъне заедно с него

Димитър Аврамов беше арестуван с подкуп от 50 000 лева

  Народният представител от ГЕРБ Димитър Аврамов, който беше арестуван с подкуп от 50 хиляди лева, е спокоен за бъдещето си на свобода, издават източници от Монтана.

Той беше хванат след сигнал на бизнесмена Светослав Илчовски, че го изнудва за пари и земя, за да оправи проблемите му със Земеделската служба в Монтана.

След месец и половина престой в ареста скандалният гербер беше освободен без много шум. Приближеният на Искра Фидосова депутат днес е при семейството си в Монтана и въобще не се притеснява, че ще влезе в затвора, разказват местните. Аврамов е бил посещаван в ареста от различни емисари няколко пъти, научихме от приближени източници. „Ако бъда даден на съд, ГЕРБ ще потъне с мен“, заплашвал пред всичките си посетители. Сред тях останалите арестанти забелязали и юристи, близки до Фидосова, както и други депутати от управляващото мнозинство.

Искра Фидосова

Според запознати със скандала усилено текат преговори между ГЕРБ и прокуратурата, корупционният скандал да бъде потулен и Аврамов да не се изправи пред съда.

Той люто се заканвал, че ще проговори за десетки други ко-рупционни практики, когато пари от бизнеса са се насочвали в черната каса на неговата партия.

Изплашени от намеренията на Аврамов, бившите му колеги набързо докладвали на Искра Фидосова. Тя вече била силно притеснена, защото в показанията си Аврамов я бил натопил за това, че взема пари, за да оправя проблеми на мощни фирми. По повод ареста на Аврамов в интернет бе разпространен запис на един от свидетелите срещу него – Светослав Илчовски, крупен арендатор в района, който е бил изнудван. Според неговия разказ Фидосова си е правила срещи с рекетирани бизнесмени в Белград и там лично е прибирала парите. Този разказ не бе широко разпространен от големите телевизии и вестници, но въпреки това Фидосова излезе с обяснението, че често ходела със съпруга си до сръбската столица, за да си почива. Всички тези факти будят сериозни съмнения, че делото е засекретено и нима да види бял свят поне до изборите догодина.

Фидосова от своя страна посъветвала хора, близки до Цветанов, да го убедят, че разследването срещу Димитър Аврамов ще навреди на партията. Както е известно, вътрешният министър и импозантната председателка на Законодателната комисия в Народното събрание са в открит конфликт заради редица интереси. Гербери дори предположиха, че с ареста на Аврамов, Цветанов искал да удари авторитета на Фидосова и да разклати реномето й пред Бойко Борисов. В крайна сметка вътрешният министър клекнал пред угрозата Аврамов да потопи партията му, като разкрие и други корупционни практики. Освен при бившия арестант, емисари на управляващите са пращани и при арендатора Илчовски, научихме от негови бизнес партньори.

Той бил убеждаван да не настоява на твърдението си, че Аврамов носи отговорност за подкупа. Дори са му обещавали да вземе тлъсто парче от държавната земя, която Министерството на земеделието пусна на търг преди две седмици. Илчовски обаче бил категоричен, че повече няма да дава пари на корумпирани депутати, и отказал офертата.

В ГЕРБ вече чертаели стратегия как да избегнат тежките последици от скандала, факт е, че засега Димитър Аврамов мълчи пред медиите, което означава, че с него има сделка и той няма да бъде съден за подкупа.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *