Андрей Иванов поискал 3 млн. евро на концесионери от името на премиера Бойко Борисов!

Андрей Иванов и Бойко Борисов

  Бившият шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов е искал 3 милиона евро от френските концесионери на „Софийска вода“. Това разкриха пред журналисти отлично запознати с аферата, която избухна миналата година. Оставката на предводителя на ГЕРБ в столицата беше един от сериозните удари срещу милиционерската партия, защото открехна завесата към огромната корупция, която разяжда Столичната община.

Иванов се оттегли, но не даде конкретни отговори, особено за отношенията си с компанията концесионер „Софийска вода“. Нещо повече, той твърдеше, че през последната половин година въобще не се е виждал с тях.

Андрей Иванов

Според източниците ни обаче истината е съвсем друга. Иванов поискал 3 млн. евро от името на премиера Борисов, за да работят французите „спокойно“ в столицата. Борисов обаче нямал никакво участие в тази схема. След като научил за исканите милиони от негово име, той побеснял и поискал ултимативно оставката на Иванов.

Бившият председател на Столичния общински съвет се опитал да се измъкне, като обявил, че някой друг е провел подобна среща вместо него и се злоупотребява с името му.

Андрей Иванов се оттегли от поста си, но остави в столичния съвет цяла група съветници, които са му лично предани и продължават стриктно да изпълняват неговите решения.

Част от тях дори са на високи длъжности в големи държавни фирми.

След като Иванов се оттегли, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се изцепи, че той сам бил поискал да бъде освободен от длъжността си. Това застъпничество не беше случайно.

Цветанов е започнал професионалния си път под крилото на Андрей Иванов, който е бил шеф на института към Държавна сигурност, а бъдещият министър разнасял папките между етажите. Любопитно е, че и от този институт Иванов си е тръгнал със скандал заради далавери, свързани с купуването на компютърна техника.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *