Американският посланик в Либия убит заедно с трима охранители!

Посланикът на САЩ в Либия, Джон Кристофър Стивънс е убит в ракетна атака срещу Американското консулство в Бенгази вчера, според източник.

Други трима души от отговарящите за сигурността са също убити, продължава източникът, който моли да остане анонимен. Той е видял четирите трупа на улицата днес сутринта. Сега телата се намират в Централната болница в Бенгази.  Либийският вицепремиер Мустафа Абушагур изглежда е потвърдил убийството на американския дипломат, наричайки го „приятел на Либия” и изразявайки колко са шокирани от атаките срещу консулството в Бенгази.

В социалната мрежа Туйтър, Абушагур заклеймява този варварски акт с най-силни епитети. Според него, това е атака срещу Америка, Либия и свободните хора навсякъде. Източникът в Бенгази казва, че е чул експлозии миналата нощ. Либийски граждани също били убити. Атаките са резултат от протестни действия срещу дипломатически  сгради на САЩ в Либия и Египет във вторник, предизвикани от онлайн филм, считан за обиден за Исляма.

безредиците в Бенгази

САЩ не са потвърдили жертвите. Стивънс бе американският пратеник  към либийското бунтовническо движение, което свали Кадафи миналата година в Бенгази. Владеещ арабски и френски, той бе измежду първите американски дипломати, изпратени в Либия през 2007 година, когато САЩ  поднови връзки с режима на Кадафи. Последният път, когато е убит американски дипломат е през 1979, когато пратеникът в Афганистан, Адолф Дъбс е отвлечен и убит по време на опит да го спасят, според докладите на Щатския департамент.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/9j143YQYU0s

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *