Аман от Азис, Златките и други пишман звезди!

Азис

  През последните десет години думата „из­вестност“ деградира напълно и може би стигна до най-ниската си точка. Фразата „Тя или той е известен“ окончателно девалвира, когато Василка (с артистично име Азис) преди доста години демонстрира раждане на стадион „Васил Левски“.

 Тази гавра с най-сакралното у една жена може­ше да мине за артистична провокация, стига да не беше толкова вулгарно и бездарно изпълнена. Въ­просната Василка после се обяви за мъж и чрез медиите уведоми българ­ското общество с колко сантиметра увеличи фамозния си полов член. Така де, чрез задника и предника се легитимира известността.

 Българите приеха но­вината за тази еротична операция стоически и мълчаливо, може би за­ради факта, че Василка изпълнява прекрасно из­вестната народна песен за Делю хайдутина. И тъкмо повярваха, че тя е Азис, тоест тя е мъж и забележете, българите от­ново бяха предадени.

Същият този Азис влезе със съпруга си в първо­то тв риалити шоу „Биг Брадър“. Съпругът му се оказа китаец от български произход.

  Той просто влезе в къ­щата с името Китаеца. Телезрителите го запомниха с това име и с уверението на Азис колко му било при­ятно да спи с него в едно легло. Азис говореше за това с такава енергия и плам, че никой в България не се усъмни в думите му. После се оказа, че това не е съвсем така… И всичко това за едната гола из­вестност.

 Освободеното държание на Василка даде кураж и на още една участничка в същото те­левизионно шоу да се развихри, предполагам пак с цел популярност. Чаровната Зара рискува и направи нещо, което шокира българската тв аудитория. Тя най-напред спа под белите чаршафи в спалнята на „Биг Брадър“ с шемета Найден. После явно изпадна в депресия, защото буквално след ня­колко дни незнайно защо залитна сексуално по една друга участничка в също­то шоу. Това окончателно обърка всички – и участни­ци, и публика. Мъжката тв аудитория бе огорчена и започна да се съмнява дали краката на Зара са наистина съблазнително перфектни, а женска­та временно я намрази. Мъжете не можеха да се сетят за друго, когато ста­ваше въпрос за Зара.

 За нейно щастие това беше временно. След като напусна къщата, тя бе обя­вена за новото завоевание на Ицо Стоте манекенки и за дълго стана любимка на българската преса, независимо, че беше №169 в списъка му. Когато раз­бра кой номер е се утеши, защото във въпросното число имаше сексуално послание, което предпо­лагам е било много важно за нея. Не беше обикнове­но число все пак. Пресата продължи да я обича и в продължение на няколко години вестниците ни уве­домяваха старателно кога Зара е в Париж или какво прави в САЩ. И всичко това заради една гола известност. 

Зара

  Особено през послед­ните две години стреме­жът да станеш водещ или да бъдеш поканен за жури в тв шоу вече е неистов и стигна до тотална параноя. И това се прави с цел пак, за да станеш известен. Познавам ня­колко певици, които за десет години така и не направиха истински хит, нито се изхранват с пеене, но това не им пречи да обясняват поучително на аудиторията как се прави поп музика и как трябва да се изпълнява тя.

 Други използват меди­ите, за да проповядват позитивното мислене и силата на мисълта, а тре­ти тихо и с достойнство говорят пред камерата, че музиката за тях била хоби.

 Това, за позитивното мислене, е абсолютна демагогия, защото обик­новено певиците, които ни подтикват към позити­визъм, имат мъже, които отдавна са ги осигурили финансово и наистина музиката за тях е хоби и разтуха от скучния бога­ташки делник. Тоест, ако си Зара и за всичко се грижи Ицо с манекенките, аз не виждам причина тя да не мисли позитивно и да обяснява колко била силна силата на мисълта, особено сутрин.

  Но ако Зара или Мара си търси работа като про­давачка и няма пари да си плати квартирата, това положение води опреде­лено до мрачни и нега­тивни мисли. Всеки път се питам ще доживея ли някой по телевизията да ни призове да мислим РЕАЛНО. Може пък и да се случи. Както и да е. И всичко това за едната гола известност.

 Миналата година една поп певица в продълже­ние на половин година обясняваше в пресата, че заминава в чужбина. Не­съмнено в гласа й имаше сериозни нотки на огорче­ние. Българите така и не разбраха от кого е огор­чена – от съпруга си или от факта, че не можа да направи хит.

 А без такъв певецът е втора категория и съвсем близо до аматьорите и до пиано бара. Явно това е било мимолетно чувство. Все пак тя остана.

 Друга триумфално за­мина за чужбина и взе, че се ожени. От време на време даваше бомбастични интервюта в наши вестници, че работи с големи европейски мена­жери. После се разведе и се върна. Трета беше в Америка. Отново снимки със световни звезди, кон­церти с препълнени зали и грандиозни проекти. И тя си е в България. И всичко това за едната гола из­вестност. 

Защо ли употребяваме епитета „гола“. Ами защото, известността е нещо, което се нуждае преди всичко и само от покритие. Другото е лъжа и демагогия. И най-ва­жното! Обида към всички нас…

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *