Актрисата Елена Райнова отмъкнала Методи Андонов от съпругата му Цветана Гълъбова

Елена Райнова в нашумяла реклама на жилищен кредит

  Актрисата Елена Райнова се крие зад шармантната бабка от нашумяла реклама (на жилищен кредит), която е наметнала разноцветни старовремски одежди и се жалва, че наемателите са я напуснали. Пак тя е властната тъща на Ставрев в „Стъклен дом“.

На стари години това е компенсация за легендата на Военния театър, която не беше се снимала от 1991 година насам, цели 20 лета! А и филмовата история, и личният живот на Ставрева са наистина легенда.

1964 г. Режисьорът на Сатиричния театър Методи Андонов и съпругата му, актрисата Цветана Гълъбова, очакват второто си дете, когато колеги от театъра подшушват на Цветана, че мъжът й се е залюбил с друга жена. Скоро той сам й иска развод. Възмутена, Цветана кръщава дъщеря си Невена на своята фамилия. Трябва да минат две години, за да му прости и хлапето да приеме бащинското си име.

1971 г. в "Няма нищо по-хубаво от лошото време"

Двете дъщери Милена и Невена се снимат с детски роли във филма на баща си „Бялата стая“. Там той снима и жената, заради която се развежда – Елена Райнова, негова състудентка.

Цветана Гълъбова си признава, че вярна на своя „серт характер“, винаги е казвала грешките на съпруга си, с което го е потискала, докато неговите студентки го боготворели и така се стигнало до раздялата.

Прокобата на филма „Козият рог“ обаче убива първо създателя му и режисьорът умира само на 42 години. „Смъртта му не беше естествена!“, до-разгаря мистерията актрисата, без да се е престрашила да назове цялата истина за нея. Следващият мъж в живота на Елена е писателят Рангел Игнатов, автор на сценария на филма „Зарево над Драва“, но без нейно участие.

Райнова (вдясно) в "Стъклен дом"

Той е 18 години по-възрастен от актрисата, родена през юли 1945 г. Докато покойният Методи Андонов е „само“ 13 години по-голям.

Елена Райнова си осиновява дъщеря, а мъжът, с когото остарява, е колега от техническия състав на Театъра на армията Веселин Търкаланов.

Талантът на актрисата блясва още в първия й филм „Неспокоен дом“ от 1965 г, в който тя все е студентка. След прожекция с височайшето посещение на Тодор Живков, държавникът я привиква настрани. Признава й, че е плакал, докато е гледал нейния образ. В нея видял съдбата на своята дъщеря Людмила Живкова, която се оженила прибързано (за първия си съпруг Любомир Стойчев, от който се ражда Жени Живкова), но бракът не вървял на добре – страдала Людмила, терзаели се и родителите й.

През 1972 г. е премиерата на "Момчето си отива". Елена играе ролята на певица. Зад нея обаче е истински музикант - Георги минчев (вдясно)

Други от най-успешните роли на възкръсналата за киното актриса са агентката на ЩАЗИ Дорис Холт от „Няма нищо по-хубаво от лошото време“ и Маргарита от „Голямата скука“, и двата филма на Методи Андонов.

Най-успешно обаче на времето устоява централната роля на Райнова във филма „Момчето си отива“ на режисьора Людмил Кирков. Там тя играе естрадната певица Нели Йорданова. Снимките тя си спомня с преживения личен ужас – да се вози на мотопед с Филип Трифонов. Актрисата изпитва страх от мотори, а косите й съвсем се изправили, когато разбрала, че Филип никога не е карал. И че зачислената машина е стара и почти дефектна. Когато камерата започнала да работи, теренът се огласил от писъците на изплашената до смърт Елена. В лентата не звучи нейният глас, а на забегналата на Запад Лиана Антонова, която случайно успели да ангажират при нейно кратко завръщане в страната. Самата Елена Райнова пее вярно, дори е смятала да кандидатства оперно пеене но режисьорът избрал еротичния глас на Лиана, пееща с много чувство за суинг. Затова пък групата край Райнова по време на снимките била от съвсем реални музиканти. Като Кристиян Платов, Тенко Славов и рокаджията Георги Минчев. Истинско училище за младата все още актриса била срещата с Невена Коканова, която в „Момчето си отива“ прави една от най-запомнящите се роли, без да има нито една реплика в нея.

Именно Невена трябвало да изиграе певицата Нели Йорданова. Вярна на своята интуиция, Коканова предпочела да се превъплъти в образа на сладкарката, изразила палитра от чувства само с поглед и жест.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Актрисата Елена Райнова отмъкнала Методи Андонов от съпругата му Цветана Гълъбова"

  1. az   05.01.2015 at 3:02

    Само че кадърьт от филма не е от „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, а от „Бялата стая“

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *