Аверът на Иво Карамански, Ангел Ануса владее бизнеса на Рилския манастир!

Рилски манастир

Ортак на покойния мафиотски кръстник Иво Карамански, Ангел Паянтата – Ануса е завзел Рилския манастир и го управлява вместо игумена Евлогий. Хилядите левове от имотите и поклонниците потъвали в неговата каса, а не в манастирската.

Всъщност двамата с Карамански са стари приятели, като автоджамбази. Според някои, отчето Евлогий бил прототипа на Отец Григорий – Гришата (Ненчо Илчев) свещеникът на село Извор от сериала на bTV „Столичани в повече“. Само месец след избора на Евлогий, Ангел Ануса завладява двата огромни паркинга на манастира. Паянтата веднага вдигнал тарифата за паркиране , като цените надскочили тези на синята зона в столицата. Очевидци се оплакават, че им искали за лека кола по четири лева на час, шест за микробус и осем за автобус.

Въпреки нереално надутите тарифи, все пак паркингите се пръскат по шевовете всеки уикенд от возилата на стотиците български и чужди богомолци. Нерядко, след като местата за паркиране се изчерпят, хората на Паянтата насочвали возилата да спират край шосето, но без да забравят да им вземат таксата. Така в натоварените дни приходите от паркирането стигат десетки хиляди левове. Въпреки, че хората на Ангел късат талони на посетителите, парите така и не стигали до касата на манастира, ядосват се хората, запознати със случващото се в светата обител.

Игуменът на Рилския манастир Евлогий

Техните приказки се потвърдили и от финансовия отчет на фирма „Царев връх“. Фирмата е на Рилския манастир и с позволението на Светия синод ръководи собствеността му. Въпреки, че паркингите са към манастирската фирма, по документите се разбира, че те не носят нито стотинка приход за Рилската обител. В отчетите на манастира са обявени единствено 362 000 лева приходи от хотелиерска и ресторантьорска дейност. Постъпленията са от ресторанта и хотел „Царев връх“, към манастира.

хотел Царев връх

                                  От услугата паркиране или наем на паркингите, няма и стотинка доход. Но това не е всичко, в момента според информирни, Рилският Манастир щял да остане и без тези приходи. Според работниците в манастира, от няколко месеца хотелът също е под крилото на Ангел Ануса. Вместо от игумен Евлогий, той се ръководел от любовницата на Паянтата – Радостина. И естествено, след като тя се настанила на шефското място, приходите от хотела спаднали драстично, споделят работниците от светата обител.

Това не е всичко, освен отчет за паркингите, няма никаква информация и за приходите от имотите край Дупница. Те са били дарени на Рилския манастир още преди девети септември от миряни, а днес тяхното управление е поето от Ануса. Върху най-апетитните парчета са издигнати автокъщи. А автоджамбазите плащали, според техните думи, тлъсти наеми за въпросните земи. Къде отиват парите от тези наеми, само Господ знае. Защо мълчи дядо Евлогий Стамболджиев се шушука от местните хора. Според тях игуменът си затварял очите за деянията на Ангел Ануса от притеснение, че той ще извади на бял свят компромат от миналото.

светата обител

Двамата били стари познайници още от началото на 90-те години, когато Ануса е авер на Иво Карамански. В годините около прехода житейските пътища на днешният гумен Евлогий, Ануса и Карамански се пресекли в Чехия, където Иво Карамански водел една от най-страшните автобанди.

Но не след дълго ченгетата заловили и тримата. Техни познати от онези години разкриват, че тогава Ангел Ануса поел вината за кражбите на коли и влязал в килията, а игуменът се измъкнал, невинен като младенец. Това, според клюката, била причината за тяхното крепко днес приятелство, в името Господне.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/wLXjRcQneEs

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Аверът на Иво Карамански, Ангел Ануса владее бизнеса на Рилския манастир!"

  1. ivan atanasov   16.04.2013 at 9:30

    написаното е без особени подробности,но е абсолютно вярно!миналото на дядо Евлоги няма нищо общо със сегащния му образ на“свят човек“-абсолютен Григорий но го е надминал отдавна!!!Търгаш и продажник истински представител на съвреминната църковност сребролюбец и мазник.иска да остане в историята на Рилския манастир,като Евлоги СТРОИТЕЛЯ-само че Ангел му помогна да изхарчат парите на манастира и строителния му порив замря!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *