Авери от ГЕРБ спасиха сина на олигарха Миню Стайков от присъда за източване на ДДС

Стайко Стойков

  23-годишният Стайко Стайков, син на алкохолния бос Миню Стайков, скоро ще се размине с правосъдието, се разбра от приближени източници. Срещу него имало само косвени доказателства, които няма да издържат в съда, категорични са запознати със схемата. Засега Стайко бил инструктиран да мълчи, а след това да прехвърли вината на останалите от групата.

Както вече бе писано, бащата на младежа е участвал в преговори с хора, близки до управляващите, за да спаси отрочето си.

Седмица по-късно Стайко се яви в прокуратурата с адвоката си. Той твърди, че момчето не е знаело за това, че го издирват, и е било на сватбено пътешествие със съпругата си Александра, дъщеря на хотелиерския бос Ветко Арабаджиев.

Операция „Захарно петле“ беше проведена преди 2 месеца в цялата страна. МВР обяви, че хазната е ощетена с над 2 милиона лева от фиктивни сделки със захар и бяха арестувани няколко души. Сред тях е и синът на бившия земеделски министър Георги Танев – Симеон. Според запознати със случая не става въпрос за 2 милиона кражба на ДДС, а сумата е 10 пъти по-малка и не може да се говори за престъпление.

Миню Стайков

Богаташът Миню Стайков бил категоричен, че няма да позволи момчето му да гние в ареста 2 месеца, както се случи със сина на Гриша Ганчев, който също беше арестуван за ДДС измами.

Според магистрати планът на семейство Стайкови е измислен, докато наследникът на алкохолната империя „Карнобат“ е бил в чужбина.

След като Стайко се предаде, го остави в ареста, но се очаква той скоро да излезе на свобода. През това време адвокатите на фирмата се запознават с материалите по делото и след това ще действат спрямо събраното от прокуратурата.

Най-вероятно Стайко деликатно ще натопи останалите участници в схемата за злоупотреби с ДДС, защото неговото име и подпис не фигурират в документи. На останалите в схемата Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев било обещано да се разминат само с глоби, защото „нещата ще се оправят от високо”.

Днес всички от групата, без Танев, са на свобода.

Историята със Стайко Стайков удивително напомня на ареста и обвинението срещу сина на Гриша Ганчев – Данаил. Той е разследван вече 10 месеца за престъпление. В началото беше обвинен за кражба на 200 милиона, които после станаха 200 хиляди. От прокуратурата твърдят, че скоро ще има дело срещу Гриша Ганчев и сина му, но според запознати това няма да се случи, както и в историята със Стайко Стайков.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *