Авери на Маргините раздават бързи кредити

Големия и Малкия Маргин
Големия и Малкия Маргин

  Когато зрителите са облъчвани от реклами за бързи кредити, едва ли предполагат, че ще платят зверски лихви, а огромната разлика ще отиде в банковата сметка на съмнителни бизнесмени от прехода или направо мутри от криминалните среди.

Журналисти разполагат с информация, която в най-скоро време ще освети връзките на фирмите за бързи кредити с известни лица и силови босове. Сред шефовете на многобройните институции, които дават пари бързо и лесно, са близки до Маргините хора. Има и много други любопитни фигури, включително лица, които са се занимавали с политика, разказват нашите източници.

„Парите, които са натрупани с рекет, кражби на ДДС и рушвети, сега се завъртат през кредитни институции. Възползват се от икономическата криза и злоупотребяват с нуждите на хората от оборотни пари. Това е легален начин да ви рекетират, и то с договор и всички реквизити за това“, коментира адвокат, който вече има няколко дела, заведени от длъжници към фирми, раздаващи бързи кредити срещу огромни лихви.

Братята МаргиниВ случая вземането на парите е най-лесното нещо. Със закъсняването за вноската обаче задълженията започват лавинообразно да растат. В един момент кредитът става невъзможен за погасяване. След това започват заплахи по телефон, а често и посещения на здрави момчета от силови бригади, които засега въздействат само психически на длъжниците, за да всяват страх.

Запознати с проблема, който става все по-голям, разказват, че бързото кредитиране с жестоки лихви за просрочие е стартирало и набрало скорост по времето на управлението на ГЕРБ, които с един удар уцелили два заека – угодили на лобито, което стартирало прането на пари с този бизнес, и успели да дадат на хората макар и измамна надежда, че разполагат с пари в джоба.

Проблемът обаче става все по-голям, защото от бързите кредити се възползват клиенти, които са крайно бедни и не могат да покрият нуждите си за храна, както и битовите си сметки.

Съвсем естествено те не могат да обслужват кредитите с до 20 процента месечна лихва и често се прощават с хладилници, телевизори и други вещи, които притежават.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *