Защо Биг Брадър се опита да размаже Тото? Истината е брутална! Виж Тук:

Нова тв. и „Вип Брадър“ удариха дъното с опита си за брутална манипулация на скандала между шеф Петров и Тото. Представиха бунта на рапъра срещу готвача – сатрап в къщата като агресия. А в същото време гузно избегнаха да коментират факта, че Петров удари с глава носа на Даниел Златков, заради което му текна кръв. По правилник готвачът трябваше да изхвърчи на момента от предаването заради упражняване на физическа агресия. Но не се случи.

Вместо това, снощи в живото предаване Тото беше линчуван от коментаторите в студиото на Ники Кънчев. Осмиван, принизяван, мачкан. А като негова опозиция и пример за подражание издигнаха слабохарактерния служител на Нова тв. Даниел Петканов, който предаде приятеля си Тото и се прегърна с човека, който говореше гадости за жена му.

Скандалът между лудия репортер и рапъра наистина беше сред най- значимите за сезона. Тото не можеше да повярва, че най- добрият му приятел в къщата си затваря очите пред бруталната агресия на готвача. Че е „забравил“ как шеф Петров обиждаше от самото начало всички жени в къщата. Тогава самият Петканов събра мъжете в къщата, за да се наговарят как да действат срещу вербалната агресия на готвача. Но когато трябваше да се изправи очи в очи с Петров, репортера си затрая. А Тото, още тогава, заяви на бруталния готвач, че трябва да престане да обижда.

И снощи, когато трябваше да заеме категорична позиция, Даниел Петканов отново се хлъзна по повърхността и отказа да го направи. Което докара до сълзи на болка, огорчение и обида най- близкия му приятел Тото. Рапърът го умоляваше да си отвори очите за несправедливостите на сатрапа Петров. Но репортерът му заяви, че било примитивно да се бунтуваш. Било животинско да скачаш срещу агресора. Можело мирно и кротко да се разберат с тиранина.

Тото му каза кратко и ясно: „Има моменти, когато трябва да избереш позиция“. Петканов обаче продължи да се хлъзга – все по- надолу към падението си. Предпочете да се скатава, да си кюта до финала, да не се конфронтира. Така, ще не ще, се оказа от страната на шеф Петров, който му обясняваше в очите колко пропаднала е любимата му Александра, как нищо не ставало от нея.

Разбира се, от Нова тв. се опитаха да обяснят бунта на Тото като виене от глад, защото шефът не искал да му готви. Като скрита гей- ревност за вниманието на Даниел Петканов и пр., и пр.

Както и да се опитаха да го принизяват обаче, си беше бунт. А бунт може да има само тогава, когато надскочиш егоистичните си цели и стремежи и помислиш за другите. Тото побесня от факта, че всичките му съквартиранти сякаш са с амнезия и за забравили лютите обиди, с които ги засипва шеф Петров.

Едва ли са забравили, защото такива тежки думи не се забравят. Просто избраха да се скатаят и да се примирят. Но в скатаването си, пропуснаха шанса да подкрепят единственият човек в къщата, който опита да се застъпи за всички – Тото. Вместо това, му скочиха и едва ли не го обвиниха, че той всявал агресия в къщата и им развалял кефа.

И като при всеки бунт, Тото беше предаден от най- близкия си приятел – Даниел Петканов. Слабохарактерността на репортера се коментира отдавна в къщата и дори Биг Брадър веднъж го попита дали е такъв. Петканов си го призна. Освен че е слабохарактерен, той иска да спечели на всяка цена формата, вероятно с надеждата за по- голяма кариера в телевизията.

По пътя към целта си обаче, Петканов не само предаде най- близкия си приятел, но и жената, която му прости непростимото и се омъжи за него. Защото и тя беше сред жертвите на шеф Петров.

Има изконни човешки ценности, които, колкото и да се опитват да подменят телевизии и шоу програми, няма да успеят. Бунтът си остава бунт, колкото и да го пробутваш като агресия. Тиранията си е тирания, колкото и да мълчиш, да се скатаваш и да се правиш, че не съществува. Предателят винаги е предател и си остава най- презряното същество в човешката история.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *