Камран излекува баща си и какво още предстои в „Чучулигата“

chuchuligata

Фериде излива гнева и обидата си от постъпката на Камран върху нищо неподозиращия Селим. Камран споделя с Нериман, че заминава за Бурса да потърси баща си.

След кратки пререкания Чучулигата и новият й обожател разбират, че някой им е устроил капан. Фериде категорично заявява на Селим, че не споделя чувствата му и очаква той да се откаже от своите. Притиснат от ситуацията, Селим прибягва до измама, за да изпълни ултиматума, поставен от чичо му. Той уверява Фериде, че желае да присъства в живота й не като неин любим, а като доктор, който ще я избави от коварната й болест. Селим успява да склони Фериде, но тя поставя условие да не споделя с никого здравословното й състояние. Камран се опитва да се извини на Фериде, без да подозира колко е наранил чувствата й. Уверява я, че й е направил услуга, защото вече няма да й се налага да мами приятелките си.

chuchuligata-1

Непосредствено преди заминаването си Камран е повикан от хората, открили насред пътя безжизненото тяло на баща му. Той се принуждава да отнесе на ръце тялото на Сейфетин до болницата, след като всички присъстващи отказват да му помогнат. Камран влага всичките си знания и усърдие, за да спаси живота на баща си.

Селим разобличава Неджмие като автор на бележката, която е поставила в неловка ситуация него и Фериде.

Усилията на Камран се увеличават с успех.

Неджмие е разстроена и засрамена, след като Селим разкрива подлото й деяние. Фериде напразно се опитва да успокои братовчедка си, която събира смелост и признава постъпката си.

Камран е неотлъчно до болничното легло на баща си. Учителят му Лазар го уведомява, че резултатите на Сейфетин са лоши. Левент- чичото на Селим, отново го притиска да спази обещанието си. Камран се опитва да успокои Бесиме, запазвайки в тайна болестта на баща си. Селим посещава Фериде в лицея. В отчаяните си опити да я впечатли, Селим отново прибягва до мнимата й болест. Той настоява, че лечението й трябва да започне незабавно.

Неджмие посещава Селим, за да му се извини за постъпката си. Мюневер- прислужницата на Нериман, разбира, че Камран не е заминал за Бурса, както е заявил. Тя се отправя незабавно към дома, за да съобщи новината. Сейфетин се интересува как приема Бесиме отсъствието му. Камран го уверява, че се е погрижил семейството да се чувства добре и спокойни. Камран споделя с баща си, че отношенията му с Фериде отново са обтегнати. Сейфетин настоява синът му да й се извини.

Младите си срещат посред нощ в градината на пансиона, но Фериде отказва да приеме искреното му извинение.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *