Фериде от „Чучулигата“ избухна: Не ме сравнявайте с Моника Белучи!

фахрие евджен
Фахрие Евджен изпълнява главната роля в стартиралия по „Диема фемили“ сериал „Чучулигата“ – тази на Фериде. Познаваме я и като Неджля от „Листопад“, средната дъщеря в семейството на Али Реза Текин, както и от „С Русия в сърцето“.

Неотдавна телевизионната притурка на турски вестник публикува интервю с младата актриса. Разговорът публикуваме със съкращения:

– Остава ли ти време за личен живот?

– Остава! В телевизията се работи по график. Снимам по два-три дни в седмицата, като приключвам някъде надвечер. Тоест – в нормално време.

– Учила си в Германия, когато са те поканили да станеш актриса…

Родена съм в Германия и завърших училище там. Имам и немско гражданство. Когато започнах следването си в университета бях забелязана от един продуцент и получих предложение да се снимам в нов турски сериал. Приех без много да му мисля. Преместих се в Турция, където продължих образованието си.

– Каква е специалността ти?

– В Германия учих социология. В Турция пък реших да следвам история. Не изключвам обаче възможността един ден пак да се върна към социологията.

– Разкажи ни повече за дебютните си роли.

– Преди „Листопад“ играх в други два турски сериала- „Носталгия“ и „Никога не забравяй“. Вече имам във филмографията си 12 роли, от които 7 са в сериали. Последната поредица за малък екран, в която участвах е „С Русия в сърцето“. Непосредствено преди това се снимах в „Чучулигата“.

– Явяваш ли се на кастинги за роли?

– Никога не съм го правила. Та аз попаднах в телевизионния бранш случайно, не съм ходила по прослушвания. Даже специално за мен написаха сценария за едната ми роля.

– От обикновено момиче изведнъж си станала много известна актриса. Как ти се отрази популярността?

– Всъщност аз съм си същото момиче. За 10 години човек не може да се промени драстично. Като дойдох в Турция, бях на 19 години. Сега съм на 29. Е, малко съм по-зряла отпреди. Сериалите бяха като втори университет за мен. В тях израснах заедно с другите млади колеги, с които си партнирахме.

– Коя от ролите си харесваш най-много?

– Може би Фериде е най-близо до мен. Харесвам и Неджля, но не проявявам разбиране към някои нейни грешки. А може би не трябва да съм толкова взискателна към нея – тя все пак беше млада и неопитна, което я извинява.

– Сравняват те с Моника Белучи. Това дразни ли те?

– Като се погледна в огледалото, не намирам някаква поразителна прилика. А дали се дразня? Да, дразня се когато ме наричат „турската Моника Белучи“. Така излиза, че колежката е идол, а аз – бледо нейно копие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *