Приятели с екстри – за и против

Когато едно приятелство премине в сексуални отношения, но без обвързване, обикновено говорим за приятели с екстри . Може да случи на всички, особено в университета, когато никой не търси нещо сериозно. Подобни отношения имат много положителни страни, но има и доста отрицателни, които е добре да знаете, за да не останете разочаровани.

sex-priyateli

„ЗА“

Неангажиращия секс с близък приятел е забавен, отпускащ, източник на гарантирано удоволствие. Може да се наслаждавате без да се обвързвате, да изследвате сексуалността си.

Познавате се добре. Преди да се стигне до секса, просто сте били приятели. По- освободени сте помежду си и си имате повече доверие. Не е нужно да се преструвате, както когато двама души търсят връзка.
Има доверие. Нивото на доверие е много по- силно. Преди да станете интимни, вече сте си били близки. Така ще се чувствате по- спокойни.
Освобождава сексуалното напрежение. Не е странно, когато между приятели се появи сексуално напрежение. Да продължите усещането, без да има нужда от установяване на връзка е освобождаващо, практично и забавно.

„СРЕЩУ“

Дотук всичко изглежда добре… но вероятността някой от двамата да се отдаде емоционално е sex-privilegiiдоста голяма. Ако се намесят чувства и ситуацията не е само приятел за секс, нещата се променят завинаги.

Неконтролирани емоции и риск от влюбване. Не е трудно да се случи. Не всеки може да отдели секса от чувствата, които може да прераснат в нещо повече от секс.
Ревност. Приятелите с екстри правят секс без обвързване… което означава, че всеки може да излиза с друг човек. Понякога това е трудно и ревността може да ни изиграе лоша шега.
Пречи да търсите сериозно обвързване. Можем да прекараме дълго време, потопени в такъв вид неангажираща връзка, но накрая си даваме сметка, че този вид отношения ни пречат да си намерим по- сериозно обвързване.
Рискувате приятелството. Ако само единият прекрачи границата на приятелските отношения, връзката ви ще се промени завинаги и приятелството ви може да остане в историята.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *