Парене и болка във вагината

Болезненият секс може да е причинен от вестибулит, вулводиния или вагинизъм. Паренето и пулсиращата болка са свързани с вестибулитът или вулводинията. Липсата на усещане може да намали сексуалното желание на жената и може да е свързано с хормонални проблеми, нараняване или хирургическа операция.

Ако страдате само от липса на либидо, станете стръвница в леглото с „Еректин- Макс“

вагинизъм

Вагинизъм – невъзможността да осъществиш сексуалния акт

При вагинизмът има затруднение при нормалното проникване, тъй като вагината се съкращава неволево, което пречи на пениса да влезе. Обикновено, жената която го изпитва, не знае на какво се дължи затруднението при сексуалните й контакти.

Това са болезнени спазми на вагиналната мускулатура, които могат да станат по време или след проникването. Тези жени достигат до оргазъм, когато няма сношение, а чрез сексуални игри.

В по- голямата си част вагинизмът е психологически проблем. Липсата на информираност или комуникация предизвикват стрес и страх. Също, травматични изживявания, изнасилвания, страх от забременяване и страх от заразяване с венерическивагинизъм2 болести.

Вулводиния и вестибулит – болки във вулвата

Вулводинията е медицински термин за жени, които чувстват необясними болки във вулвата. Характеризират се с парене, дразнене и пресъхване.

Трябва да е диагностирана от лекар.

Болка при докосване отвора на вагината

Вестибулитът е подгрупа към вулводинията – това са жени, които изпитват болка при докосване отвора на вагината. Това се случва при секс или при поставяне на тампони.

Вестибулитът и вулводинията са реални физически състояния и могат да причинят много притеснения. Лечението варира от лекар до лекар. Болката при всяка жена е различна и се лекува индивидуално.

Ако имате някой от тези симптоми от известно време, потърсете лекар.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *