Колко калории горим по време на секс

сексСигурно след здрав секс лягате и си мислите: „уоу, чудесно упражнение“. Сексът е добра кардио тренировка, много по- приятно от бягането по пътеката. Ускорява дишането, правите повтарящи се движения и имате огромна мотивация, за да не спирате. Но колко калории горите, докато го правите?

За съжаление, не толкова, колкото ви се иска. Изследване на Университета в Алабама заключи, че горим около 3,5 калории на минута. Общо 35 калории за 10 минути в мисионерската поза. Почти колкото и при ходене!

За горещ секс, ерекция и женско либидо – „Еректин- Макс“

Но освен тези 35 калории, трябва да добавим още неща. Интимната игра преди акта, докосванията и целувките могат да унищожат 20 калории на всеки 10 минути. Особено ако го правите по- интензивно. секс3Когато правим някакъв вид физическо усилие.

А ако преди да си свалите дрехите се целувате 10 минути на дивана, добавете 15 калории. Освен че топим калории, докато се целуваме с партньора си, се чувстваме по- свързани.

Така, за половин час можете да изгорите 75 калории. При това, по много приятен начин. Същото количество калории ще изгорите, ако излезете да се разходите. Освен това, калориите, които се харчат, зависят и от позите, както и от смяната им.

Така че, ако днес не сте ходили на фитнес, наваксайте си в леглото. А оралният секс гори около 100 калории на час.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *