Сексът разтърсва женските гени!

общуването увеличава сексуалното удоволствие

Сексът може и да не накара Земята да се движи, но има данни, че значително разтърсва женските гени.

Учените са установили, че една единствена молекула от спермата има много широко влияние върху женската фертилност, имунитет, поведение, апетит и сън. Въпреки, че ефектът е наблюдаван у винените мушици, учените вярват, че  подобен може да се прояви при по-висши животни, включително и хората.  Пептид в спермата – късче белтък, води до комплексни промени в действието на гените.

Това предизвиква реакции в различни моменти и различни части на женското тяло.  Така например, след чифтосване, женският организъм става по-малко разположен към другите мъжки и влага много енергия за оцеляването на потомството. Учените са тествали загадъчния протеин на сменната течност, наречен „пептид на секса”  и са открили, че той може да доведе до значителни промени в развитието на яйцеклетката, ранното развитие на зародиша, имунитета, апетита, поведението и зрението.

Сексът и женските гени

Оказва се, че семенният протеин е върховния регулатор, което означава, че има директно и глобално влияние върху поведението и репродуктивната система на женските. В последните години се правят изследвания и много учени са наблюдавали взаимодействие между човешката сперма и това, което се случва в женската репродуктивна система.

Според учените, промените са много по-значими, отколкото някой може да си представи. Ефектът върху имунната система може да помогне да се предотвратят инфекции в репродуктивния тракт или дори да действат като бариера срещу сперма от различен мъжки индивид.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/7spN9FQsUNs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *