Правят противозачатъчни хапчета за мъже

контрацептивиПредотвратяването на нежеланата бременност е грижа основно на жените, но в момента Университета Монаш в Австралия разработва контрацептиви за мъже. Според изследователите, в това се крие бъдещето на фармацевтичната промишленост и само след няколко години новите таблетки по всяка вероятност ще се предлагат в аптеките. За съжаление съществува една основна опасност, която експертите към момента не могат да преодолеят – възможна и нелечима поява на еректилна дисфункция.

„Еректин Макс” помага ерекцията и премахва еректилна дисфункция

„Да осъществим идеята си за нас се оказа твърде вълнуващо. Направихме изследвания върху лабораторни мишки, но засега те са незадоволителни. Въпреки това не се отказваме, защото можете да си представите какво ще бъде значението на едно ефективно хапче за мъже – това е революция”, разкрива д-р Роб Заврак от екипа.

Експертът уточнява, че да се правят контрацептиви за жени е сравнително лесно, защото тяхната цел е да предотвратят освобождаването на едно – единствено яйце. При мъжете обаче ситуацията е много по – различна, тъй като противозачатъчните следва да блокират всичките 1 500 сперматозоида, които се произвеждат всяка секунда.

еректин макс

„Това просто е една голяма тълпа от момчета, които е трудно да държиш под контрол”, шегува се докторът.

Вместо да блокират производството на сперматозоиди, изследователите са се насочили към друга техника – да спрат транспортирането към изхода. Когато мъжът е близо до оргазъм, хормоните се освобождават чрез мускулни рецептори, които се свиват и изстрелват спермата. В идеалния случай, изследователите желаят да намерят начин просто да предотвратят контракциите, но без това да пречи на мъжката плодовитост. Което към момента не може да се постигне.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *