Потрес! Всяка трета бг. тийнейджърка се е снимала гола в интернет!

Интернет фен

Проучване в родните училища установи, че близо една трета от тийнейджърите са изпратили своя гола снимка, а 57% са били помолени да го направят.

Освен това, вероятността да правят секс при тези тийнейджъри е много по-голяма. Според учените, изпращането на голите снимки по електронната поща или чрез sms е модерна версия на „Покажи ми своето, а аз ще ти покажа моето“.  Тревожните резултати са в контраст с предишни, при които само 1 % от подрастващите са пращали голи снимки. Но сегашното проучване е много по-мащабно и съответно по-точно. Социолозите са изследвали над 1000 ученици в 7 училища и открили, че 28% от тях са пращали голи снимки по електронен път, повече от половината ( 57%) са били помолени да изпратят голи снимки, а около една трета ( 31%) са молили да им бъде изпратена подобна снимка. Учените изследвали също и връзката между изпращането на голите снимки и сексуалната активност и установили, че децата, които изпращали снимки много по-често правели секс от другите, като момичетата, били с много по-рисково поведение, а именно различни партньори, наркотици и алкохол преди секс. Според педиатрите, училището и родителите са лишени от достатъчно информация за значението и естеството на това явление. Тези данни хвърлят нова светлина върху значението на подобно поведение върху общественото здраве, като учените се  надяват данните да допринесат да се подобри здравеопазването при подрастващите.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Потрес! Всяка трета бг. тийнейджърка се е снимала гола в интернет!"

  1. генади   05.07.2012 at 10:02

    какво училище? близо до нас има средно специално училище! 90% от учениците непрекъснато бягат от час, пушат, пият, а накрая на годината, всички преминават в по-горен клас с тройка и няма нито един, който да се явява на поправителен изпит!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *