Плейбой обучавал зайчетата със специални наръчници

Наръчник на Плейбой

През буйните дни на 60те години да си Зайче на Плейбой е било едно от най-вълнуващите занимания. Но дори славните момичета на Хю Хефнър не са могли да избегнат труда, както ни разкрива този невероятен „Наръчник на Зайчетата”.

В книжката от 1968, раздавана на ново наетите в клуб Плейбой било концентрирано всичко за времето и почистването, както и за пиенето и танците. Старият документ е качен в сайт за бивши Зайчета от „Зайчето Реджина”, която работила в клон на клуба в Детройт в късните 60 години. В него има раздели като: „Ползи за Зайчетата”, „ Поведение на Зайчетата”, „ Външен вид и поддръжка”.

Въведението започва с „ Добре дошли в света на Плейбой! Голяма чест за вас е да сте избрани за Зайче, това е работа, която е уникална и вълнуваща. Зайчетата на Плейбой създават ново определение и стандарт за чар, красота и приятелско обслужване”. Компанията била горда с репутацията си и процедурите по наемане на работа. „ За да гарантираме висок стандарт, ние сме много критични в избора на Зайчета.

Playboy 1960

Например, за отварянето на клуб наскоро интервюирахме 500 момичета, но избрахме 40, които имаха характер и физическа красота, необходими за Зайчето.” В наръчника, професията на Зайчето се описва като топ професия за младите момичета. Между тях са бивши учителки, секретарки, актриси, танцьорки, модели, редакторки. Обаче, стилът на живот на Зайчетата не се състоял в безкрайни ваканции- напротив, на момичетата се полагала само една седмица почивка през първата им година в Плейбой. Няколко страници от наръчника са посветени на това за какво биха могли да бъдат уволнени момичетата.

1960 Тогава моделите са били доста по-едрички

Някои неща са уникални за Плейбой. Момичетата трябвало да внимават и да носят ушите си точно в центъра на главата, не трябвало да се виждат бикините им, трябвало да имат бельо и да поддържат опашката си. Странните правила също включвали редовни съвети с „Майката на Зайчетата”- по-старша сервитьорка, отговорна за добрите условия на работа на другите. На Зайчетата се разрешавало да пушат, но и тук имало строги правила как да се държат.

Когато пушели по време на смяна, те само трябвало да си дръпват, не се разрешавало да стоят или седят с цигарата. Въпреки, че Плейбой винаги се е представял като марка за изтънчени джентълмени, той привличал и някои по-различни субекти и Зайчетата били обучавани как да се държат с тях. Забранявало им се строго да излизат с клиенти, да си дават телефонния номер и истинските имена, както и да приемат да ги черпят питие. Можело обаче да танцуват „прилични” танци- туист, уатуси, бугалоу.

поостаряло зайче

В наръчника се срещат и някои съвети „ Добрата поддръжка започва с ежедневна баня и добър дезодорант. Редовната употреба на лосион за тяло ще пази кожата ви мека и хубава”. В раздел с полезни съвети например пишело момичетата да опитват да търкат с ходила празна бутилка от кока-кола. Първият клуб Плейбой със сервитьорки Зайчета отворил през 1960, последвали го хиляди по света, преди последният да затвори през 1991. Марката е възобновена през 2006, но не с толкова голям успех.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/8UhvcEJEfU8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *