Опасностите на ниското либидо

Загубата на желание за секс е много по – опасна, отколкото си представяте. Освен че ниското либидо може да предизвика недоразумения и раздяла с партньора, в 99% от случаите то е индикация за сериозен здравословен проблем: сърдечни болести, затлъстяване, диабет, психически разстройства и още много други.

ниско либидо

Защо е полезно да правиш секс?

Сексът е нещо хубаво за всеки нормален човек – подобрява самочувствието, взаимоотношенията, усилва имунната система. Когато не осъществявате редовни контакти натоварвате не само психиката, но и тялото си, чиято основна цел в живота е да се репродуцира. При напредване на възрастта последствията от липсата на сексуален живот са още по – видими.

План за краткосрочни действия

Понякога причината за ниско либидо може да се отстрани лесно, друг път изисква особено старание. Ако например сте жертва на преумора ще бъде напълно достатъчно да захвърлите всичко за седмица – две, отдавайки се на активна почивка. Под активна почивка разбирайте разходка, физически труд в градината, тренировки, ако щете дори интензивно обикаляне по магазините, срещи с нови хора и събиране на нови впечатления и не на последно място – достатъчно сън.

Дългосрочна стратегия

Дългосрочната стратегия включва тотална промяна в начина на живот. Ако пушите или пиете алкохол незабавно прекратете, защото тези две неща често са главните виновници за ниско либидо и импотентност. Започнете да се движите повече, спортувайте, намерете здравословна диета и незабавно я превърнете във вашия стил на хранене.

В лекарския кабинет

Посещенията при личния лекар са препоръчители, защото специалистът би могъл да ви даде ценни съвети и насоки, ако се наложи да изпише и медикаменти (когато нежеланието е предизвикано от болестно състояние). Освен това имайте предвид, че употребата на някои определени лекарства (антидепресанти например), също би могла да предизвика подобни последствия и тогава консултацията със специалист става задължителна.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *