Мъжки хормон подлудява жените

За да привлечете ви трябва окситоцин …

„Еректин Макс“ – неустоими за противниковия пол

мъжки хормон подлудява жените

Тестостеронът може да подхранва мускулите и да подобрява половите възможности, но привличането на жените се извършва от друг важен хормон – окситоцин. Това стана ясно след края на ново изследване в Германия.

По време на проучването бяха извършени тестове с мъже, получили доза окситоцин през носа. Невидимата сила на хормона накарала техните партньорки осезаемо да ги намират за по – привлекателни и да искат незабавна близост с тях. Учените са категорични в твърденията си, тъй като сканирали дамите с магнитно – ядрен резонанс и регистрирали повишена активност в надгрантите региони на мозъка.

„Окситоцинът стимулира положителните чувства към партньора, предразполага към по – голямо доверие и намалява чувството за несигурност. В крайна сметка това прави мъжете да изглеждат привлекателни”, твърди авторът на изследването магистър Дирк Шеле. Специалистът допълва, че ефектът е цикличен. Когато окситоцинът наводвяна системата, мъжете от своя страна също изпитват прилив на допамин, което усилва възприятията получени от партньора – миризма, външен вид, поведение.

3 техники за повишаване концентрацията на окситоцин

Заведете я на караоке

Изследване в Швеция установи, че нивата окситоцин в кръвта се увеличават с 22% по време и непосредствено след пеене. Тоест, хормоналното производство може да се стимулира чрез музика.

Хванете я за ръка

В Университета Чапъл Хил бе проведена анкета сред няколко десетки двойки. Тя показа, че мъжете оказващи подкрепа на своите дами (вземат я от работа, държат я за ръка, ходят с нея по магазините и пр.), вдъхват по – голяма увереност и в крайна сметка са по – желани.

Предизвиквайте емоции

Малка доза страх у жената може да донесе големи ползи за вашата връзка. Някои проучвания показаха, че един от начините да повишавате нивата на окситоцин, е да предизвиквате различни емоции в партньорката си. Причината не е някаква загадка – този хормон просто позволява емоциите да се обработват по – бързо и качествено, за да се възстанови равновесието в системата. В крайна сметка умерените дози изненада ще ви направят по – близки.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *