Мъжките ласки разпалват лицето и гърдите на жената!

Мъжкото докосване разпалва жените

Докосването на мъжа наистина стопля дамите, това показва скорошно проучване. Когато били физически докосвани от експериментатор, жените наистина ставали „горещи и притеснени”- температурата на кожата им се повишава, особено при лицето и гръдния кош. При някои дори температурата се вдигнала с цял градус по Целзий.

Подобни промени са подсъзнателни за много от участниците в проучването. Имайки предвид как температурата на кожата се променя в отговор на стреса и други емоционални фактори, това би могло да помогне на учените да изследват възбуждането по неинвазивен начин и да разработят друг вид детектори на лъжата, без участие на ръцете.  Лицето се загрява когато сме под стрес, уплашени или сърдити. Учените искали да разберат как други емоции повлияват лицевата температура и направили снимки, показващи топлината при две групи от хетеросексуални млади жени по време на стандартно общуване с експериментатор, което включвало докосване на ръката, дланта, лицето и областта на гръдния кош. Измерили цвета на кожата чрез светлинна сонда.

Когато експериментаторът независимо от какъв пол докосва участник, средната температура на участника се качва с около една десета

докосване

от градуса по Целзий. Ефектът не бил толкова голям при докосване на ръката или дланта, но лицето и гръдния кош се променили най-много.  Скокът бил около три пъти по-голям, когато експериментаторът бил мъж, установили учените. Кожата на лицето и гърдите на млада жена при докосване от мъж увеличили температурата си с 0.3 градуса. Това увеличение е твърде голямо за температура на лицето, казват учените. „Толкова голяма промяна се наблюдава когато има силен стрес или страх. Ние не сме манипулирали техния емоционален статус, това е обикновен контакт с експериментатор, но тяхната реакция е много силна”, казват те.  Много от участниците не усетили реакцията на кожата, когато били попитани при проучването, само около четвърт съобщили за някаква емоционална промяна. Учените не могат да кажат дали промените са видими за окото или могат да се установят при допир. Ако другите могат да ги установят, това ще служи като социални норми, които да използваме, когато общуваме невербално.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *