Можеш ли да я свалиш по телефона?

Ново изследване на Университета в Бирмингам прикова вниманието на западните медии. Според резултатите от него, твърде честото общуване по телефона чрез смс-и или разговор може да доведе до разпад на връзката, или най – малко да създаде купища недоразумения и неприятности.

секс комуникация

Това се дължи на умората настъпваща от продължителните телефонни разговори, както и от съмнението, че партньорът ви няма доверие и опитва да ви контролира чрез често звънене. Но вие се успокойте, защото глобалните изводи показали, че телекомуникациите далеч не са най – голямата причина за раздяла.

Ето истината за комуникацията между двойките:

Когато жените пишат смс издават удовлетворение от връзката си, а мъжете обратно – търсят нещо повече
Жените са по – склонни да използват телефона за различни извинения, тъй като се чувстват по – смели от разстояние
Приятният разговор или закачливото текстово съобщение повишава чувството за удовлетвореност и при двата пола

Изследователите обаче уточняват, че изводите от тези данни не са напълно надеждни. Защото в анкетата взели участие 280 момичета и момчета в младата възраст от 18 до 23 години. А техните разбирания и настроения са съвсем различни от тези на петдесетгодишните.

„Въпреки това смело можем да заявим, че комуникацията по телефон не прави двойките нещастни. Въпросът е до каква степен твърде честото бърборене натоварва психиката и как може да се избегнат породените от това недоразумения. Предстоят ни още проучвания сред представители на други възрастови групи”, казват от екипа и допълват, че един обикновен смс с тривиален текст като „мисля само за теб” може да свърши чудеса за връзката ви и в никакъв случай няма да навреди.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *