Знаете ли как се прави безопасен секс?

Проучване върху сексуалното здраве и превенция на половите болести в световен мащаб, разкри потресаващи резултати в края на миналата седмица. Над 65% от участниците в анкетата посочват, че практически нямат никаква представа как да правят безопасен секс и в последните шест месеца дори не са се замисляли по този въпрос.

безопасен секс

Шокът за лекарите се усилва многократно и заради факта, че цели 33% от анкетираните никога през живота си не са си правили изследвания за предавани по полов път болести, като в същото време си нямат никаква представа какъв е „другият” живот на техния сексуален партньор. Останалите 77% пък заявили, че някога са се тествали за полови инфекции или СПИН, но като цяло нямат много голямо доверие в клиниките извършили изследванията.

„Най – страшно от всичко е, че по – малко от 1/3 използват презервативи по време на секс, независимо дали някога са страдали от полова инфекция или не. Проучването бе осъществено в повече от 50 държави по целия свят и глобалните резултати са повече от потресаващи. Ние все още не проумяваме как хората въобще не се грижат за собственото си здраве”, коментира ръководителят на екипа Марго Миланкс.

Как се прави безопасен секс

Миланкс допълва, че най – сигурният начин е да правиш секс само с проверени партньори. Когато между тях съществува доверие може и да се пропусне употребата на презерватив, но предпазното средство е повече от задължително при контакт от типа „за една вечер”. Ето неговите съвети:

  • Избягване на случайни сексуални контакти
  • Доверие между партньорите
  • Използване на презерватив
  • Поддържане на добра лична хигиена
  • Лабораторен тест на всеки шест месеца

„Масово битува схващането, че използването на презервативи намалява удоволствието неколкократно. Това наистина е вярно до известна степен, но само за мъжете. При жените би могло да има точно обратния ефект. Но като се замислите какъв е риска да пипнете СПИН мисля, че не би трябвало да има място за колебание. Не се пускайте по вълната и редовно се преглеждайте в лекарските кабинети, защото сифилисът например е лечим само в начална фаза. Ако позволите на болестта да ви завладее заради нехайство, изход не съществува”, допълва той.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *