Добър ли е оргазмът за нас? Да! Да! Да!

Добър ли е оргазмът

Многобройните ползи за здравето от голямото О!

1. Блестяща кожа :

Лейди Гага е доверила, че много оргазми са тайната към нейната блестяща младежка кожа.

„ Оргазмите увеличават притока на кръв чрез стимулиране на парасимпатиковия дял на нервната система, като карат кръвоносните съдове да се отварят, на това се дължи блестящия изглед” , казват дерматолозите. Освен това, тялото изпуска тонове от стероиден хормон против стареенето, поради което изглеждаме млади.

2. Забравете Ехинацеата и витамин C:

Оргазмите водят до по-малко настинки. Правенето на секс веднъж или два пъти седмично е свързано с по-високи нива на имуноглобулин А -антитяло в слюнката, което помага на имунната система да се бори срещу бацилите.

3. По-добре от хапче за сън :

Изследване е открило, че окситоцинът, отделен по време на оргазъм предизвиква сън.

4. Главоболие? Няма извинение:

Главоболието вече не е причина да не участвате в играта. Д-р Бевърли Уипъл казва, че жените, които стимулират G-точката и достигат оргазъм увеличават прага на болката си със 107 %.

5. Предпазва сърцето:

Ако не искате да получите инфаркт, изпитвайте оргазъм. Проучване в Израел е установило, че жените с по-голям риск от инфаркт имат по-малко оргазми.

6. Предпазва от стрес:

По време на стрес, мозъкът освобождава коктейл от ендорфини, сред които серотонин, който е ключовият ингредиент на Прозак. Освобождава се и пролактин, който има успокоояващ ефект. Освен това, британски учени са открили, че редовните оргазми могат да намалят кръвното налягане и стреса.

7. Бори рака на простата:

Сексът има специални ползи за мъжете, особено за тези над 40. Според проучване, редовният секс пази от рак на простата. Той изчиства жлезата, след като семенната течност се освободи по време на оргазъм. Освен това той укрепва нивата на тестостерон, което пази сърцето.

8. Удължава живота:

Двойки, които правят любов поне 3 пъти в седмицата, изглеждат 2 пъти по-млади от тези, който правят секс по-рядко. Сексът ни прави щастливи, понеже по време на него се произвеждат вещества, които стимулират мозъка и тялото.

9. Бори рака на гърдата:

Учени от Гърция са открили, че и мъжете, и жените, които рядко изпитват оргазъм имат 25 % по-висок шанс да развият рак на гърдата.

10. Успокоява болката:

Изследване, проведено в Ню Джърси върху жени с артрит показало, че тези, които изпитват оргазъм по-често по-добре се справят с болката.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/GcRkql3iJhQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *