Добрият секс намалява риска от сърдечни болести и инсулт

Редовният качествен секс може да служи като превенция за цял куп опасни болести като инсулт, диабет и инфаркт. Изследване в Тайван доказа категорично, че отдаването на интимни ласки занижава риска с цели 50 % при мъжете и с около 30 % при жените.

„Еректин Макс“ – За качествен секс

Превенция на здравето със секс

„Ако хората правят секс поне веднъж в седмицата, това със сигурност ще намали риска от инсулт почти наполовина. Нашето изследване показа, че мъжете достигнали възраст 80 години редовно са се отдавали на страстта през голямата част от живота си. Оказа се, че добрият полов живот предпазва също така от диабет и болести на сърцето”, разкрива д – р Чен от екипа.

Експертът допълва, че мъжете които остават вдовци преди да навършат 65 години, са в пъти по – застрашени, сравнено с останалите, а рискът при тях се завишава с цели 70 на 100. Представителките на нежния пол в тази група са пощадени от природата и при тях размерът на този показател е 33 %.

„Сексът предпазва организма от стареене, а в това няма никаква тайна. Интимните ласки до голяма степен служат като фитнес за цялото тяло и по – специално за сърцето. А хората в напреднала възраст обичайно нямат навик да тренират каквото и да било, така че това остава единственият начин да се раздвижат. Силно препоръчвам да не пропускат този шанс, както и да правят редовни разходки сред природата”, завършва медикът.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *