Възприемаме жените като предмети, а мъжете като хора!

Биг Ша яде суши върху сексапилна блондинка

Малко хора ще възразят, че възприемането на жената като обект е действителност и същевременно проблем, но дотук няма когнитивно обяснение за това. Наистина ли гледаме на жените по по-различен начин, отколкото на мъжете и дали те се отъждествяват с предмет в окото и мозъка на гледащия?

При проучване, образи на облечени индивиди били показвани бързо пред очите на участниците. След всеки образ на участниците им били показвани два образа един до друг, които наблягали на сексуален аспект в индивида. Експериментът бил повторен на обратно, така че участниците първо гледали отделни части, а след това ги идентифицирали в контекста на цялото тяло. Тестът бил проведен, за да могат учените да разберат дали хората използват глобалните или локални когнитивни способности

жената е предмет

докато разглеждат образите. Или с други думи, дали възприемат индивидите като цяло или като сбор от части. Независимо от пола , участниците непрекъснато разпознавали сексуалните части на жените много по-лесно, когато били представени отделно. Сексуалните части на мъжете, от друга страна, се запомняли по-лесно като части на цялото тяло. Познавателният процес зад разглеждането на обекти е същия какъвто използваме, когато гледаме жените и двата пола в този случай ги възприемат като части, а не като цяло. Когато гледаме мъже, ние ги възприемаме по-пълно като хора.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/IJSvHyLi2Ds

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *