Разкриха тайната за произхода на Ленин! Владимир Илич бил немски евреин!

Ленин

В СССР темата за произхода на ръководителя на Великата Октомврийска революция, Ленин е внимателно пазена, като държавна тайна. Но истината лъсна. Факт е, че предците на Владимир Илич са немски евреи.

Съветските лидери се опасявали, че тази информация може да се използва от антисемити. Прадядото на Ленин – Мошко Бланк – бил немски евреин. Той е станал християнин на преклонна възраст.

Дядо му Израел е кръстен веднага при раждането си, а пораснал вече се жени за Ан Грочоп – немкиня с шведски корени. Според изследователите и съветските историци, Ленин дори не е подозирал, че сред предците си има евреи.

мумията на Ленин

Но това е малко вероятно, защото самият Владимир Илич е приел юдейската  вяра, преди да стане атеист – комунист. Това става, след като се запознава с Надежда Крупская.

Те са на по 25 години и двамата не блестели с красота – заради ранното олесяване на скалпа на Владимир, му казвали Старика. А Надежда я наричали Сельодка, тъй като имала широко лице с огромни рибешки очи.

Надежда Крупская признавала, че за нея е важно да има до себе си ерудит, с когото да може да си поговори за революционното движение по света и пролетариата. Двамата влюбени мечтаели хванати под ръка да се включат в борбата на работническите движения.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО: 

http://youtu.be/uRIsfE2868A

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *