Здравословно отслабване: ключът е вечерята

Един от ключовите моменти в отслабването е правилната вечеря.

otslabvane-vecherq

С напредването на деня, енергийните ни нужди започват да спадат, освен ако не водим нощен живот – работа или забавления. Ако намалим количеството храна, което изяждаме, започнем да вечеряме по- рано, ще сме по- гладни на сутринта. Но ще можем да ядем тогава повече. По този начин можем да балансираме теглото си.

В колко часа да вечеряме?

Между 23 ч. и 3 часа сутринта работят и се възстановяват жлъчката и черния дроб – два основни за храносмилането органа, които определят до каква степен ще усвояваме храната. По това време вече трябва да сме храносмелили. Затова най- подходящо е да сме вечеряли в 20 часа.

„ТОП СИЛУЕТ SLIM“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Какво количество да вечеряме?

Зависи от човека и от ритъма му на живот. Но важното е, че не трябва да се гладува. Трябва да открием тази точка, в която сме сити или вече не сме гладни, но продължаваме да ядем, защото имаме храна в чинията. Трябва да се научим да се спираме, когато вече сме се заситили – не трябва да преяждаме.

Ако успеем да спираме в този момент, не само че няма да напълняваме, но и ще улесним храносмилането и ща стопим коремчето.

vecherq-dieta

Изберете засищащи храни:

Важно е да избираме такива храни, които могат да засищат с малки количества – богати на вода, на фибра, и които лесно да се храносмилат.

Тези растения обикновено са плодове и зеленчуци, но можем да използваме и водорасли. От тях можем да включим уакаме, агар- агар, комбу, спирулина, и др. Можем да ги добавим към нашите ястия.

А ако сме още гладни след вечеря?

Има хора, които искат да вечерят по- малко и по- рано, но не могат, защото работят много през деня. Когато се приберат у дома, могат да се нахранят на спокойно.

За тези хора се препоръчва да правят малка закуска три часа преди вечеря, за да могат на вечеря да не прекаляват с храната.

Ето какво може да съдържа следобедната ви закуска (изберете един вариант):

– Плод или натурален сок
– Ядки: орехи, лешници, бадеми и др.
– Сухи плодове: фурми, сухи сливи, и др.
– Парче сирене
– Филия пълнозърнест хляб
– Пълнозърнест сандвич (може да е със сирене, яйце и др.)

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *