Защо воденето на дневник ни помага да отслабнем?

dieta-dnevnik

Изследване проведено в САЩ посочва, че ежедневният контрол върху това, което ядем, може да ни помогне да свалим двойно повече килограми по време на диетата. Причината е, че ни помага да осъзнаем какво ядем.

Изследването се провело в продължение на шест месеца с 1700 участници, които трябвало да спазват диета с много плодове и зеленчуци и малко мазнини. Освен това трябвало да тренират по половин час на ден.

Средното количество килограми, с които отслабнали, били 5,9 кг. Но имало голяма разлика между тези, които си записвали и другите, които не го правили: първите отслабнали с два пъти повече килограми. Колкото по- подробно записвате какво ядете, толкова повече отслабвате.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

barza-hrana-zdrave

Причините за това поведение могат да са много различни. Когато записваме, започваме да си даваме сметка за хранителните си навици и започваме да мислим как да ги променим. Много често се случва, че ядем повече, отколкото си мислим. Най- опасни са храненията между основните. Няколко бисквитки, след час вафла и пр. Когато дойде време за хранене, ядем така, все едно сме гладували.

Друг начин да ядем по- малко е като се храним по- бавно, защото така имаме време да усетим в кой момент вече сме се заситили. Когато записваме всичко, което ядем, дори тези малки „подаръци“, в края на деня имаме по- ясна представа за навиците си.

Това изследване ни показва колко важна е психологията при отслабването. Също и колко е важно да променим хранителните си навици, за да отслабнем.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *