Защо се тъпчем с храна

Пред себе си имате не само една порция, а цяла планина от храна. Приборите вече са в ръцете ви и сте готови за атака. Готвите са да погълнете всичко, което на масата пред очите ви, когато се появява разумна мисъл: Прекалявам с яденето! Защо го правим?

preqjdane

1 . По навик. Много хора прекаляват с храната, защото така са свикнали. Винаги са яли големи количества храна. Дори може да са го наследили от родителите си. Не познават друг начин на хранене.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

2 . От незнание. Други изобщо не знаят колко калории приемат и изразходват на ден. Не знаят какво ядат. Например, една Кока- Кола съдържа 139 калории, а за да ги изразходят, tapcheneтрябва да вървят поне 35 минути.

3 . За удоволствие. Много хора, за да облекчат преумората и депресията, намират утеха в храната. Най- вече им се хапва нещо сладко, за да се почувстват щастливи. Захарта обаче бързо се изразходва от тялото и отново огладняваме.

4 . Защото се храним бързо. Повечето хора не ядат, а поглъщат. Преяждат с храна, още преди стомаха да изпрати съобщение на мозъка, че е пълен. Хранете се по- бавно, като отделите поне 20 минути. Така ще има време мозъкът да разбере, че вече не сте гладни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *