Защо по- лесно се отслабва на някои места

Винаги, когато минем на диета и тренировки ни се струва, че на някои места отслабваме по- лесно, отколкото на други, особено в проблемните зони.

problemni-zoni

Всъщност наистина е така. Първо, начинът на топене на мазнини е напълно различен при всеки човек. Това е свързано с телесния профил и генетичните особености.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Ако сте предразположени да напълнявате в талията, най- напред отслабвате на корема. Но ако първо напълнявате в краката, в тази зона по- трудно се отслабва.

Обикновено това става, когато сме на диета и тренировъчен режим. Когато работим по големите мускулни групи, може да ви се стори, че тази зона се подува в първите дни. Този ефект обаче бързо преминава.

korem-otslabvane

Ако проблемната ви зона е корема, много често се дължи на задържане на течности и прекаляване с бързата храна и солта. Когато започнем балансирана диета, тази „дебелина“ бързо изчезва.

Друга особеност при женското тяло, когато искаме да отслабнем, е, че то е проектирано да износва бебе. Поне генетично. И затова ни се струва, че мазнината по ханша, бедрата и дупето не си отива, но виждаме как прасците, гърба и дори лицето стават по- слаби.

Важното е да не се отчайвате, и да знаете, че мазнината се топи по цялото тяло, а не локализирано.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *