Яжте ябълки всеки ден, за да отслабнете

yabalka-otslabvane

В днешно време отслабването не е само естетически проблем, но и здравословен. Свалянето на излишните килограми зависи много от балансираното хранене. Можем да го постигнем, като заместим вредните храни с полезни такива.

Ябълката, например, е сред най- препоръчваните плодове за диетите за отслабване. Плодът е богат на витамини, минерали, антиоксиданти и други важни хранителни вещества, така че да не гладуваме.

Защо ябълката е полезна за отслабване?

От години е доказано, че ежедневната консумация на ябълки ни помага да отслабнем по- лесно. Плодът съдържа малко калории и мазнини, също големи количества фибри, витамини, минерали, антиоксиданти и други полезни вещества, които ни помагат по- лесно да изгорим калориите.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

yabalki-greni-smith

Включването на плода в менюто ни ни осигурява повече енергия, като подобрява физическата издръжливост и ни помага да изгаряме повече калории. Плодът съдържа големи количество ензими, които подобряват способността за усвояване на хранителни вещества.

Ябълката, заради високото съдържание на пектин, помага за регулирането на нивата на кръвната захар и за изхвърляне на остатъците от мазнините. Консумацията трябва да се съчетае с балансирано хранене и здравословни навици.

Изследванията показват, че зелените ябълки са най- полезни за отслабване. 100 грама зелени ябълки съдържат само 53 калории.

Вода с ябълки и канела за отслабване

Съставки:

– 1 ябълка
– 1 пръчица канела
– Лед
– 2 литра вода
– 1 кана

Как се приготвя:

Напълнете половината кана с вода и добавете парченца ябълка и пръчицата канела. Добавете леда в каната, добавете още вода и накрая оставете да престои 15 минути преди да сервирате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *