Време е за отслабване: как да го направим здравословно

otslabvane-podpravki

Ако не сме се грижили особено много за храненето си през последните месеци, все още има време да започнем да го правим.

Когато решите да отслабвате, най- важният съвет е да не се хвърляте на бързите диети с екстремно малко калории, които излагат на опасност здравето ни: могат да причинят хранителен дефицит, а и неизменно водят до йо- йо ефект.

Какво да направим, за да отслабнем? Най- добрата комбинация е намаляване на приеманите калории и увеличаване на физическата активност.

Здравословното хранене е най- добрият начин за поддържане на идеалното тегло, категорични са експертите по хранене. Грижата за теглото не е само естетически въпрос, но и здравословен. Излишните килограми ни правят податливи на проблеми, свързани с наднорменото тегло: високо кръвно и диабет. Затова, храненето ни трябва да е балансирано, като ни осигурява достатъчно хранителни вещества.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-motivatsiya

Ако искаме да отслабнем, трябва да коригираме вредните си хранителни навици. Преди да започнете такъв режим на хранене, проверете дали сте в добро здравословно състояние, дали нямате някакъв хранителен дефицит. Добре е и да се установи каква е причината за качването на толкова килограми.

Важно е диетата за отслабване да се съчетае с правенето на физически упражнения, без да изискваме прекалено много от себе си. Най- добре изберете аеробна тренировка, като преди това и след това се разтегнете. Най- препоръчителни са спортове като: каране на колело, ходене, леко тичане, плуване, водна гимнастика и др.

Каква трябва да бъде диетата ни?

Наблегнете на натуралните храни: плодове, зеленчуци, бобови култури, месо, риба, нискомаслени млечни продукти. Не пропускайте нито едно хранене през деня: 3 основни и 2 междинни, винаги по едно и също време.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *