Ускоряване на метаболизма за по- лесно отслабване

Метаболизмът е серия от химически реакции, чрез които енергията, която консумираме чрез храната, се превръща във вид гориво, което позволява на всяка клетка и орган да функционира правилно. Да имаме „активен“ метаболизъм подпомага отслабването, тъй като този процес позволява на тялото да изгаря по ефективен начин калориите, които приемаме.

otslabvane-plodove

Хората, които ядат малко, водят заседнал начин на живот, ядат нездравословни храни или имат здравословни проблеми, например с щитовидната жлеза, имат по- бавен метаболизъм. В последствие, организмът обработва по- добре захарите, мазнините и калориите, като в същото време кара да се натрупват в организма, като образуват локална мазнина, целулит и още килограми. Но, ако променим до известна степен навиците си, като следваме препоръки, можем да активираме метаболизма и да започнем още да сваляме излишните килограми.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

ДОБРИ ХРАНИТЕЛНИ НАВИЦИ

Повечето хора напълняват заради бавен метаболизъм, който се дължи на лоши навици. Вярно е, че храните с високо съдържание на мазнини и захар водят до напълняваме за кратко време. Но има и други хранителни навици, които влияят на напълняването и действието на метаболизма.

Когато искаме да ускорим метаболизма, трябва да започнем от закуската. Много хора допускат грешката да пропускат закуската, дали поради липса на време или защото смятат, че е добър начин да отслабнат. Закуската е най- важното хранене за деня, активира метаболизма , за да работи правилно през деня.

zarnena-hrana

Значение на добрата закуска

Закуската е сред най- добрите начини да ускорим метаболизма, за да отслабнем. Когато закусим, метаболизмът ни се активира и започваме да изгаряме калории от най- рано. Чувстваме се по- сити през целия ден. Закуската трябва да е максимум един час след ставане, тъй като ако е по- късно, няма да има същия ефект.

Добрата закуска трябва да включва протеини като яйца, антиоксиданти, като плодове, високо съдържание на фибри, например, пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и др.

Яжте няколко пъти дневно

Друг начин да ускорим метаболизма е като ядем по пет пъти дневно. Този метод е научно доказан. Когато ядем малко, организмът ни влиза в режим на защита, като започва да трупа калориите под формата на мазнини.

ТРЕНИРОВКИ

Добрата тренировка е важна за отслабването. Това е чудесен начин за ускоряване на метаболизма, особено ако комбинирате кардио упражнения и силови упражнения. Необходимо е тренировката ви да продължава поне 40 минути, за да ускорите метаболизма.

ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА

Добрата хидратация също е сред ключовете към отслабването. Пиенето на вода увеличава с 30% метаболизма в следващия час, като така изгаряте 24 калории.

ПОВЕЧЕ ЛЮТА ХРАНА

Пикантните храни също увеличават метаболизма. Разбира се, не трябва да и да прекалявате, защото няма да ви решат проблема.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *