Ударна доза метаболизъм за спешно отслабване

Бързо отслабване с „Диетин Комплект”

отслабване за жени

Над 60 % от хората обвиняват своя бавен метаболизъм за наднорменото си тегло, гласи скорошна публикация от Съвета за контрол на затлъстяването в Швеция. Хранителните експерти като цяло подкрепят това становище и уточняват, че в по – голямата си част отговаря на истината.

„Колкото повече напредва възрастта на човека, толкова по – бавна става обмяната на веществата. Тоест, намалява броят на изгорените калории, докато тялото е в покой. Този факт се обуславя не само от годините, но и с настъпващите хормонални промени, генетичните особености и не на последно място стресовите фактори. Но въпреки това не се отчайвайте, защото в работата си успяхме да идентифицираме няколко прости стратегии, които могат да ускорят метаболизма”, казва д – р Артър Кларк от Великобритания от Обединения изследователски екип на Европа.

Как да ускориш метаболизма за отслабване?

Enter the Dragon

Забравете за вкоренената омраза към тренировките и с бодра крачка тръгнете към залата за фитнес. Помпенето на желязо (ака упражнения с тежести) ускорява метаболизма неколкократно и ще ви помогне да направите своето собствено здравословно отслабване. Казано накратко – тренировката е лекарство номер едно при забавена обмяна на веществата.

Тежестите влияят добре по няколко направления. На първо място увеличават мускулната маса и горят мазнините по напълно естествен път. Важно е да се знае, че след навършване на 35 г., жените започват да губят около 10% от чистата си мускулна маса за десетилетие и ако не вземат спешни мерки, на 50 ще бъдат почти напълно обезформени. Ако положат старание да се поддържат, до голяма степен ще бъдат предпазени от състаряване и затлъстяване.

„Така че когато станете на 45, дори и да тежите колкото обикновено, по всяка вероятност ще сте загубили около 8 кг. мускули за последната декада, а на тяхно място са увиснали 8 килограма тлъстини. А това от своя страна води до намаляване на метаболизма с 50 калории на ден. Може и да не ви звучи много, но тези 50 калории отгоре на ден, за пет години ще добавят нови 5 кг. мазнини върху вашата талия”, допълва Кларк.

Тренировка за бърз метаболизъм

Започнете с леки кардио упражнения като интензивна разходка, плуване на къси разстояние, велоергометър, бавно бягане на пътека, каране на велосипед. Постепенно добавете към тренировката си интервали (табата например) и занимания с тежести, които буквално ще опожарят калориите и ще повишат физическата издръжливост.

„Изследвания установиха, че жените правещи от 8 до 12 повторения в серия с тежести, могат да горят безпроблемно по 1 кг. тлъстини всеки месец. Това и правилната диета са големите тайни на правилното отслабване, на тънката снага и младостта”, заключава Кларк в края на своето изказване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *