Тренирате, но не отслабвате – какви са причините?

trenirovka-2

От няколко седмици тренирате активно, но кантарът не отчита никакви резултати? Ето каква може да е причината…

Една от причините да започнем да се занимаваме със спорт е, защото искаме да отслабнем. За да си върнем фигурата, спортът и балансираното хранене са задължителни. Но понякога, колкото и пот да хвърляме в тренировките си, няма никакви резултати. Причините за този феномен могат да са няколко:

1 Не сте коригирали храненето си и ядете повече от необходимото. Обикновено напълняваме заради неправилно хранене или небалансирано. Въпреки че физическата активност помага много за отслабването, ако залагаме само на нея, няма да постигнем желаните резултати. Трябва да коригирате храненето си, така че получавате калориен дефицит. Трябва да съчетаете двата фактора.

2 Нямате нужда от отслабване. Ако тренирате, но не отслабвате, може би вече сте достигнали идеалното си тегло. Когато имате нормален Индекс на телесната маса, храненето е балансирано и покрива енергийните ви нужди, спортът няма да продължи отслабването, освен ако вече не започнете да прекалявате, но това обикновено говори за хранително разстройство. Ако спрете да тренирате за известно време, в началото ще свалите няколко килограма, но после тялото ви ще се балансира и ще спрете свалянето на килограми. Разбира се, трябва да продължите да бъдете физически активни, за да сте в добро здраве, да поддържате мускулния си тонус.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-sedmica

3 Може би имате хормонални проблеми. Дори да тренирате и да се храните правилно, отслабването ви се получава трудно или е направо невъзможно. Може да посетите лекар специалист, за да ви провери хормоните.

4 Имате повече мускули. С напредването на тренировките, ще започнете да оформяте мускули. А резултатът на кантара няма да помръдва. Мускулите създават впечатление, че не отслабвате, но има много ползи: силуетът ви става по- тънък и стегнат. Освен това, мускулите изразходват повече калории.

5 Не мислите за възстановяването. Ако се храним неправилно преди тренировка, след нея огладняваме много, което ни подтиква към неправилно хранене. Затова, преди тренировка пийте повече вода, хапнете повече протеини и въглехидрати. Спортът изисква специфични начини на хранене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *