Топ 5 на храните, които обновяват метаболизма

dieta-prechistvane-1

Метаболизмът е жизнен химически процес, който позволява трансформацията на храната, която сме приели, в енергия. Тя се използва за извършване на жизненоважни функции, като дишане, храносмилане, регулация на телесната температура и пр.

Бързината на метаболизма е важна и за процес като отслабването. Много фактори влияят върху скоростта му. Има обаче определени храни могат да забързат метаболизма и така да помогнат за изгарянето на калориите.

Ето 5 от най- мощните храни за метаболизма ви:

1. Киноа. С висока хранителна стойност. Съдържа два пъти повече фибра от нормалните пълнозърнести храни и така помага за ускоряването на метаболизма. Киноата е богата на антиоксиданти, сред които полифеноли и антоцианини. Те предпазват клетките от остаряване, от болести, възпаления и подобряват метаболизма.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Киноа
Киноа

2.  Банани. Също помага за ускоряването на метаболизма. Богати са на калий, магнезий, каротени, витамини В комплекс, които благоприятстват работата на нервите и мускулите, също и метаболизмът на въглехидратите.

3. Шоколад. Изследвания показват връзката на шоколада с метаболитни промени, благоприятстващи кръвното налягане, нивата на холестерола и чувствителността към инсулина. Колкото по- чист е шоколадът, без никаква захар и мазнини, толкова по- добре регулира метаболизма.

4. Зелен чай. Богат на антиоксиданти, помага за ускоряването на метаболизма. Зеленият чай съдържа полифеноли, антиоксиданти, които са отговорни за ускоряването на метаболизма. Действието му ускорява храносмилателните ензими, за да работят ефикасно.

5. Киви. От всеки 100 грама от плода се получават 3 грама фибри. Това подобрява чревния тракт и стимулира метаболизма. Друго важно вещество, което съдържа, е магнезий, който участва в правилното функциониране на червата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *