Тези пет неща ви пречат при отслабване

5 причини за затлъстяване през зимата

„Диетин Комплект“ за кръшна снага и гъвкави мускули 

отслабване

Термостат

Ако не сте внимателни, до края на зимата може да се окажете затрупани с още няколко излишни килограма и тялото ви да заприлича на онези снежни хълмове, за които децата мечтаят през лятото (и тази зима още ги няма). Изследванията показват, че при продължителни ниски температури, хората са склонни да ядат много повече от обичайното, защото изразходват повече енергия, за да поддържат телесната температура.

Решението на този проблем не е толкова сложно. Когато ви е студено започнете хранене с купа топъл бульон, който първо ще ви затопли и второ ще напълни корема, преди да се хвърлите към дебелите комати с хляб. Също така поддържайте стаята по – топла, стига да имате възможност.

На работа

Скорошно проучване установи, че 41% от хората се тъпчат с висококалорични храни, докато са на работа. За съжаление и в съвременна България все още има безкрайно много служители, които по цял ден стоят без работа и поради това щракат пасианси на компютъра, подкрепяйки се със сладко и чипс.

Ако и вие сте от тях, обърнете особено внимание на навиците си. За да се чувствате по – добре и да спрете подуването на корема (омръзна ли ви да се чувствате като балон още след първата чаша кола?), намерете начин да се раздвижвате, вместо да стоите като вкопани по цял ден. Да, скуката наистина е голям дразнител, но все пак я победете. Друго решение – яжте плодове, вместо сладки.

Сънят

Зимата е и сезонът, който предизвиква към безсъние. Тежкото време гони съня и предизвиква масово унищожение на хормоните, които регулират апетита. Направете всичко възможно, за да спите поне по 6 часа на денонощие.

Месечният цикъл

Естрогенът играе важна роля при регулирането на апетита. Така че бъдете особено внимателни докато сте неразположена и не си намирайте непрекъснати извинения, за да дъвчете нещо. Лекарите препоръчват, една седмица преди началото на червения период, да засилите консумацията на млечни продукти.

Телевизията

Много хора неусетно преяждат всяка вечер, докато гледат телевизия. Зяпнали в любимото шоу изяждат цели килограми бонбони, вафли, филии хляб и какво ли още не, без дори да се усетят. Въведете желязно правило – никакво хранене пред телевизора.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *