Променете някои навици, за да отслабнете

Да имаме балансирано тегло зависи до голяма степен от това да имаме добри навици, отколкото на каква диета за отслабване ще се подложим. Освен това е по- здравословен и хармоничен начин, който ще ни кара да се чувстваме добре, без усилия и жертви.

navitsi

Ето няколко лесни съвета, които няма да е трудно да се следват, а и ще ни помогнат да свалим килограми.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

НЕ СЕ ТЪПЧЕТЕ. Трябва да научим стомаха си да се адаптира към количествата, които му даваме ежедневно. Не трябва да ядем, защото трябва да ядем, а само когато наистина сме гладни. Не изяждайте всичко, останете леко гладни след хранене. Когато ни е трудно, може да изпием билков чай, който подобрява храносмилането.

ДЪВЧЕТЕ НАПИТКИТЕ, ПИЙТЕ ХРАНАТА. Това означава, че бързото хранене ни кара да напълняваме, а не ни доставя полезните вещества. Храносмилането започва в устата, тъй като слюнката съдържа ензими, които стартират храносмилателния процес. Колкото по- добре дъвчем храните, по- добре ще ги усвояваме, а и ще ядем по- малко. Гладът продължава 15 – 20 минути. Ако се храним бавно, когато мине това време, повече няма да ни се яде.

ЯЖТЕ ПОВЕЧЕ ПРОТЕИНИ. Както животинския, така и растителния протеин ни помага да отслабваме, намалява талията, тонизира и дава сила на мускулите.

НАУЧЕТЕ ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ. Включете някои от новите продукти, които са navirsi-otslabvaneполезни, при отслабване:
– Напитки от ориз, овес и др.
– Водорасли
– Подправки: джинджифил, канела, кардамон, къри,…
– По- слабо известни пълнозърнести храни: киноа, сарацинско жито и др.
– Плодови шейкове

ВНИМАВАЙТЕ С КОМБИНАЦИИТЕ. Комбинацията на много различни съставки в едно хранене, както се случва когато сме на банкети, е едно от нещата, от които най- често се пълнее. Опитайте се винаги да има някакъв зеленчук или плод, малко въглехидрат, малко протеин.

ИЗБЯГВАЙТЕ РАФИНИРАНИТЕ ХРАНИ.Избирайте пълнозърнестите продукти. Не само са богати на фибри, които засищат много, но съдържат повече витамини и минерали.

ОТ ВЕЧЕРЯТА СЕ НАПЪЛНЯВА. Когато ядем вечер, трудно изразходваме приетите калории. Затова вечерята трябва да е лека, най- добре преди 20 часа.

ПИЙТЕ МНОГО ВОДА. Пречиства организма ни и запълва стомаха. Когато ви се дояде нещо, просто изпийте чаша вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *