Природни решения за по- бърз метаболизъм

Бавният метаболизъм е сред най- честите причини за напълняване или проблеми при отслабването. Това означава, че когато човек е в покой, гори по- малко калории, отколкото би трябвало. Също така се нарича и базисен метаболизъм – при хора, които изразходват малко енергия, когато са в състояние на покой.

metabolizam-baven

Някои от причините, които могат да направят метаболизма ни бавен:
– Хипотиреоидизъм – хормонално заболяване
– Застояване – липса на физическа дейност в ежедневието ни
– Нежелан ефект от прекалено строга диета, който променя метаболизма като провокира йо- йо ефект.

Има различни природни начини, които да ви помогнат да ускорите метаболизма, за да нямате проблеми.

“ ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО И ЛЕСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Когато имаме бавен метаболизъм, тялото не може да стопи мазнините, които би трябвало – веществото се натрупва в тялото ви, докато не се превърне з затлъстяване. Затова някои хора казват, че напълняват от всичко – дори когато ядат малко или имат начин на живот като на хора, които изобщо не напълняват лесно. Бавният метаболизъм се диагностицира от лекаря ви.

Когато имаме бавен метаболизъм, отслабването е доста трудно, но не е невъзможно. Строгите диети, които са с napalyavane-metabolizamпрекалено малко калории, не са добър вариант, когато метаболизмът ви е бавен. Резултатите ще са обезсърчаващи, като се има предвид, че повечето хора, които се подлагат на бързи диети не успяват да отслабнат по балансиран начин.

Ето обаче няколко добри варианта, които ще ви помогнат по- бързо да започнете да отслабвате:

ПИЙТЕ МНОГО ВОДА. Питейната вода е един от начините за най- бързо ускоряване на метаболизма и отслабване. Също помага за изхвърляне на токсините и натрия от тялото. Освен това водата потиска апетита, така че ще се чувствате с пълен стомах постоянно.

ЗЕЛЕН ЧАЙ. Доказано е, че забързва метаболизма и така помага за отслабването. Освен тези свойства, има още доста, които са полезни за здравето ни.

СУПА. Супата, особено зеленчуковата, е една от най- хранителните, вкусни и полезни ястия, заради комбинацията от течности и твърда храна. Може да ядете по- малко и да топите по- бързо мазнините, ако изяждате купичка супа преди основното хранене.

КРУШИ И ЯБЪЛКИ. Хората с наднормено тегло, които изяждат 3 ябълки или круши на ден, са по- склонни да свалят килограми, когато са на диета. Плодовете са важна част от режима за отслабване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *