Пиенето на вода преди хранене помага за отслабването

voda-2

Ако се опитвате да свалите няколко килограма, сигурно вече сте отстранили от храненето си газираното и напитките със захар.

Трябва да увеличите приема на зеленчукови сокове, плодове и вода. Как обаче трябва да пием водата през деня?

Пийте на малки глътки през целия ден. Избягвайте да пиете по две- три чаши една след друга. Така стомахът става прекалено пълен и пречи на организма да се пречиства.

Ако пиете вода преди хранене обаче, това ще ви помогне да отслабнете. Ето защо:

Пиенето на чаша вода преди всяко хранене е много по- полезно, отколкото си мислим. Това се доказва чрез серия от изследвания, в които заключението е едно и също: помага ни да отслабнем.

Нека разгледаме изследване, проведено в Университета на Бирмингам и публикувано във вестник „Индипендънт“. В него участвали 84 души. Учените доказали, че ако пием по чаша вода преди хранене (200 мл) преди всяко хранене, можем да свалим между 2 и 4 килограма за два месеца.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

voda-3

Ето и какво друго показало изследването:

-За да ни помогне пиенето на вода преди хранене да отслабнем, трябва да е в съчетание с балансирана и разнообразна диета.
– Хората, които участвали в изследването, водят активен начин на живот. Така че, трябва да избягваме заседналия начин на живот.
– Хората, които се ограничавали само до подобряване на храненето и правенето на упражнения, свалили само между половин и един килограм. Тези, които пиели чаша вода преди хранене, свалили между 2 и 4 кг. Разликата е внушаваща.
– Пийте чаша вода, още щом станете рано сутрин. Една преди обяд и накрая, преди вечеря.
– През остатъка от деня пийте по малки глътки, за да не се дехидратирате.

Защо е полезна да се пие вода преди хранене?

Всички знаем, че водата е жизненоважна и полезна за здравето ни. Много често обаче не се сещаме да я пием, освен ако не ожаднеем много.

-Водата ни помага да елиминираме токсините.
– Хидратира органите ни.
– Доставя минерали до клетките и помага за извършването на метаболитните процеси.
– Водата не съдържа калории и затова не се напълнява от нея.
– Пиенето на вода преди хранене помага да регулираме приема на калории.

Избягвайте да пиете студена вода преди хранене. Повишава прекалено много рН на организма. Най- добре водата, която пиете да е на стайна температура, може и да е топла.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *