Отслабването е възможно! Ето кои са 4- те най- добри източници на лептин:

preyajdane

Лептинът е хормонът, който сигнализира на мозъка кога организмът вече е сит. Освен това, стимулира метаболитната активност на тялото ни. С други думи: когато сме се наяли достатъчно, мозъкът започва за произвежда този хормон, които ни казва, че не трябва да ядем повече.

Ако този хормон ви липсва, възможно е да имате проблеми с теглото. Ето от кои храни можем да си го набавяме:

1. Риба. Богата е на витамини и мастни омега- 3, които увеличават чувствителността на тялото към лептина. Ако консумираме редовно риба, можем да поддържаме теглото си в норма, както и да регулираме нивата на холестерола.

2.  Други протеини. Подобряват чувствителността на организма ни към лептина, което означава, че ни засищат най- много.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

proteini-dieta

3. Зеленчуци със зелени листа. Осигуряват ни много витамини и минерали. Броколи, зеле и спанак са особено препоръчителни за увеличаване нивата на лептина и намаляване на лошия холестерол.

4. Цинк. Хората, които не приемат достатъчно от този минерал, обикновено имат проблеми с излишните килограми. За да се увеличи количеството на лептина, трябва да включим в менюто си също храни като червено месо, како, орехи, морски дарове и тиква.

Кои храни намалява чувствителността към лептина?

Има и такива храни, които намаляват чувствителността ни към лептина. Обикновено това са рафинираните въглехидрати, пакетираните храни и джънк фууд- а.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *