Отслабване през зимата: как да поддържаме фигурата си и в студа

otslabvane-zima-1

Знаете ли, че от студа се напълнява? Ето няколко съвета как да поддържате форма, когато температурите са ниски.

След като през лятото сме положили много усилия, за да отслабнем, промяната в сезона, по- конкретно застудяването, могат тотално да провалят диетата ни. През зимата не само сме склонни да ядем повече, но и по- дебелите дрехи прикриват фигурата ни и дълго време можем да не разберем, че всъщност сме напълнели.

Студът обаче може и да не е враг на теглото ни. Вярно е, че тялото се нуждае от повече калории през зимата, за да се бори със студа, но това не означава, че трябва да ядем повече от обикновено. Нека разгледаме някои полезни съвети за отслабването през зимата:

Дръжте глада под контрол

Скучен следобед пред телевизора или студена дъждовна вечер, трудно е да се контролира глада в такива моменти. Отваряте хладилника или шкафа, вадите бисквити или вафли и няма начин да удържите на изкушението. Свикнете обаче да замествате този вид закуски с по- здравословни – плодове, зеленчуци и пр.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-zima-2

Хранене извън вкъщи

През лятото обикновено излизаме всеки ден и можем да изгорим приетите калории. С настъпването на студа обаче, по- често ни домързява да излизаме. Старайте си да избирате подходящо меню, например: топла супа, като начало, за да утолите значително глада. Не забравяйте да пиете вода и през зимата: поне литър на ден, пийте и повече чай.

Домашни рецепти за зимата

Ако през лятото салатите са основните ястия в менюто ви, през зимата тялото ви изисква по- съществени храни. Ограничавайте мазнините и избирайте здравословни рецепти със сезонни продукти. Най- здравословните методи на готвене са на пара, на фурна или на скара.

Всяка рецепта може да се изпълни и в по- нискокалоричен вариант. Не пропускайте хранения, като за деня е желателно да са общо пет и да се изпълняват винаги по едно и също време.

Физическа активност през зимата

Дори да не си падате по зимните спортове, не спирайте редовно да се движите. Така ще поддържате здравето си. В спортните зали има достатъчен избор от стилове тренировки, така че изберете най- приятното за вас.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *